‘Sarıklı Amiral’ davası! “Atatürkçü subay olduğum için yargılanıyorum”

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 9:49 am - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 10:16 am

Bir tarikat evinde askeri üniformasının üzerine sarık giydiği fotoğrafları çıkan Amiral Mehmet Sarı’nın kimliğini açıkladığı iddiası ile açığa alınan Yarbay F.K, yargılandığı davada, “Atatürkçü bir subay olduğum için yargılanıyorum” dedi. 

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Heyet Başkanı, Yarbay F.K’ya “Nedir savunmanız” sorusunu yöneltti.

DENİZ HARP OKULU MARŞI’NISAVUNMASINA EKLEDİ

F.K’nın “Sayın başkan, ben avukatımla birlikte esasa ilişkin olarak davanın görüldüğü İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne savunma yapacağım. Ama tarihe not düşmek için ‘Ben burada Atatürkçü bir subay olduğum için yargılanıyorum ve Biz denizci gençleriz göğsümüz şeref dolu, Atatürk’ü izleyen yol Deniz Harp Okulu’ demek istiyorum” yanıtı verdi.

MSB tepkilerin ardından Atatürklü Deniz Harp Okulu Marşı’nı paylaştı

‘CASUSLUK KABUL EDİLEMEZ’

Cumhuriyet’İin haberine göre; Mahkeme sonrası konuşan F.K’nın avukatı Taner Gül, “Davanın temeli ve amacı, sarıklı görüntüleriyle toplumun büyük kesiminde tepki çeken Mehmet Sarı’nın oluşan olumsuz havayı müvekkilime yönetme çabasıdır” dedi.

Sarı’nın casuslukla itham etmeye kalktığını ancak savcılığın bunu reddettiğini belirten Gül, “Bu korkunç itham reddedilse de şu an yöneltilen suçlama da kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı, makam aracı ile birlikte bir tarikat evine giderek üniformasının üzerinde cübbe ve sarık giydi. Sarı’nın fotoğrafları 25 Mart 2022’de VeryansınTV’de yayımlandı. Sarı, olayın ortaya çıkmasından bir süre sonra herhangi bir ceza almadan emekli edildi.

Sarı’nın kimliğini teyit eden TSK’nin sitesindeki vesikalık fotoğrafı Yarbay F.K’nin paylaştığı iddia edildi.

Türk Ordusu’nun ait üniformanın üzerine sarık giyen Sarı’nın F.K’den şikayetçi oldu.

Emekli edilen Sarı’nın Yarbay F.K’yi ‘casuslukla’ suçladı.

Sarı’nın iddiasına göre, tarikat evindeki fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından paylaşılan vesikalık Yunanistan’daki bir haber sitesinde yayımlandı

F.K’ye açılan soruşturmada herhangi bir casusluk faaliyeti değil ’emre itaatsizlik’ suçu işlenildiği görüşüne yer verildi.

F.K, “emre itaatsizlik”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek”ten yargılanıyor.

 

Barış Terkoğlu: Sarıklı amirali deşifre eden yarbay cezalandırılıyor