Sarıklı Amiral nedeniyle açığa alınan Yarbay dava açtı

Yayın tarihi: 21 Mart 2023 Salı 12:13 pm - Güncelleme: 21 Mart 2023 Salı 12:15 pm

Bir tarikat evinde askeri üniformasının üzerine giydiği sarıklı fotoğrafları çıkan Amiral Mehmet Sarı’nın kimliğini açıkladığı iddiası ile açığa alınan Yarbay F.K,  hakkındaki kararın iptali için yargıya başvurdu.

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı, makam aracı ile birlikte bir tarikat evine giderek üniformasının üzerinde cübbe ve sarık giydi. Sarı’nın fotoğrafları 25 Mart 2022’de VeryansınTV’de yayımlandı. Sarı, olayın ortaya çıkmasından bir süre sonra herhangi bir ceza almadan emekli edildi.

Sarı’nın kimliğini teyit eden TSK’nin sitesindeki vesikalık fotoğrafı Yarbay F.K’nin paylaştığı iddia edildi.

Sözcü’den Aytunç Erkin, Türk Ordusu’nun ait üniformanın üzerine sarık giyen Sarı’nın F.K’den şikayetçi olduğunu ve soruşturma sonunda iddianame hazırlandığını yazdı.

Erkin, emekli edilen Sarı’nın Yarbay F.K’yi ‘casuslukla’ suçladığını dile getirdi. Sarı’nın iddiasına göre, tarikat evindeki fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından paylaşılan vesikalık Yunanistan’daki bir haber sitesinde yayımlandı.

F.K’ye açılan soruşturmada herhangi bir casusluk faaliyeti değil ’emre itaatsizlik’ suçu işlenildiği görüşüne yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Yarbay F.K’yi açığa aldı. F.K, talimatla alınan ifadesinde şunları dile getirdi:

“Olay tarihinde de üzerime isnat edilen eylemi kesinlikle gerçekleştirmedim. Hakkımda ileri sürülen iddialar iftiradan ibarettir. Bu iftiralarda bulunan kişi ve kişilerden davacı ve şikayetçiyim. Hakkımda bu dosyaya konu iftiraları atan kişi Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere askeri üniforma ile bağdaşmayacak fotoğraflar veren, hal ve hareketlerde bulunan kişidir. Kendi üzerindeki iddia ve baskıları kırmak amacıyla bana Yunan casusluğu ithamına varan iftiralar atmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

F.K’nin “emre itaatsizlik”, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek”ten yargılanacağı öğrenildi.

Açığa alınması ve yargılanma kararını ardından Y.K’de harekete geçti. Y.K, açığa alınma işleminin iptali için Ankara 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava’nın ilk duruşması 11 Nisan’da görülecek.

FETÖ İLE MÜCADELE ETTİ!

Erkin, yazısını F.K. hakkında şu notla bitirdi:

“Yarbay F.K.’yla ilgili bir not: 15 Temmuz 2016’den sonra FETÖ mücadelesi için kurulan ATİİ Şube’de çalışan ve FETÖ mücadelesinde aktif rol alan bir subay. Hala daha firari FETÖ mensupları tarafından işletilen hesaplarda da bahse konu subay açıkça tehdit edilmekte.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

Barış Terkoğlu: Sarıklı amirali deşifre eden yarbay cezalandırılıyor