Barış Terkoğlu: Sarıklı amirali deşifre eden yarbay cezalandırılıyor

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 7:56 am - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 7:58 am

Gazeteci Barış Terkoğlu, cübbe ve takkeli fotoğrafı ile gündeme gelen sarıklı eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’yı deşifre eden Yarbay F.K.’nın yargılandığını yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, tarikat evinde, cübbe ve takkeli fotoğrafları ortaya çıkan eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın hakkındaki disiplin soruşturması bitmeden emekli edildiğini belirterek, “Meğer, devlet, sarıklı-cübbeli amirali bırakmış, ‘Kimliği nasıl deşifre oldu?’nun peşine düşmüş. Hatta FETÖ’nün hedefindeki Atatürkçü bir asker bu nedenle açığa alınmış, yargılanıyor” diye yazdı.

“NURCU TARİKATLAR AKP’Yİ DESTEKLEMESİN DE NE YAPSIN”

“Nihayetinde Nurcu sarıklı amiral, emekli edilip yoluna devam ederken, Atatürkçü-FETÖ karşıtı Yarbay F.K., onu deşifre ettiği iddiasıyla cezalandırılıyor” diyen Terkoğlu, “Şimdi bu tabloya bakıp söyleyin. Mustafa Kemal’in ordusunu “Nur Ordusu”na çevirmek istiyorlar! Said Nursi’nin “kehanet”lerine dayanarak, yıllardır “sarıklı bir asker” bekliyorlar. Nurcu tarikatlar, AKP’yi desteklemesin de ne yapsın! Biliyoruz diyoruz ama unutuyoruz. Dünyayı anlamak bir sebebin peşinden koşmaktır” ifadelerini kullandı.

Sarıklı Tuğamiral’in Amiral Gürdeniz’e açtığı davada karar verildi!