Sarıgül’den zamlara şemsiyeli tepki!

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 11:13 am

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, art arda gelen zamları şemsiye açarak protesto etti. Sarıgül, “Bu güneşli havada bu şemsiyeyi neden açtım biliyor musunuz? Zam yağmurundan korunmak için açtım” dedi.

Zamlar vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Bu hafta akaryakıttan, alkole; otomotiv sektöründen gıda fiyatlarına birçok alana zam geldi. Motorlu Taşıtlar Vergisi iki katına çıkarıldı. Bugün de 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurtdışından getirilen telefon harcı ise 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltildi. Ayrıca KDV oranları da arttırıldı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’den vatandaşların cebini yakan zamlara tepki geldi.

Sarıgül sosyal medya hesabından payaştığı videoda şemsiye açarak zamları protesto etti. Videoyu, “Vatandaşımın canı nerede yanıyorsa orada olacağım” notuyla paylaşan Sarıgül şunları söyledi:
“Sürekli zam yağmurları geliyor, bu güneşli havada bu şemsiyeyi neden açtım biliyor musunuz? Zam yağmurundan korunmak için açtım. Her şey bir yana bu gençlerin telefonundan ne istediniz?”