Sarıgül’den ‘adaylık’ sorusuna ‘Kılıçdaroğlu’ yanıtı!

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 12:27 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 5:56 pm

36 yıl sonra CHP listelerinden Meclis’e giren Mustafa Sarıgül, kendisine yöneltilen ‘adaylık’ sorusuna “Şu anda CHP’yi toparlayacak ve hemen yerel seçimlere hazırlayacak isim Sayın Kılıçdaroğlu’dur” yanıtını verdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“O YUMRUK BANA BAŞBAKANLIĞI KAYBETTİRDİ”

36 yıl sonra parlamentoda bulunmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını söyleyen Sarıgül, şunları kaydetti:

“Artık sinirlendiğim zaman yumruğu karşı tarafa atmıyorum, kendi cebime koyuyorum. Çünkü o yumruk bana bir kurultay kaybettirdi, bir başbakanlığı kaybettirdi. Sayın Baykal ile olan mücadelede çok az bir oyla genel başkanlığı kaybettik. Şimdi sinirlendiğim zaman yumruğu cebime koymayı öğrendim”

 

Sarıgül’den video: Bu odaya gümbür gümgür gelirsen paldır küldür gidersin

“OMURGALI SİYASET YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Sarıgül, CHP’nin kurultayında genel başkanlığa ‘aday’ olmayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruya ise, şu yanıtı verdi:

“Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında dik durmaya, omurgalı siyaset yapmaya devam edeceğim. Şu anda CHP’yi toparlayacak ve hemen yerel seçimlere hazırlayacak isim Sayın Kılıçdaroğlu’dur”

TDP 23 HAZİRAN’DA CHP İLE BİRLEŞİYOR!

Mustafa Sarıgül, 23 Haziran Cuma günü de, Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) resmi olarak CHP ile birleşeceğini, daha sonra da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceklerini kaydetti.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İLE ARALARINDA GEÇEN DİYALOĞU ANLATTI

Konuşmasında 2014 yılındaki yerel seçimler sürecini de hatırlatan Sarıgül, İBB adayı olarak yüzde 41 oy aldığını belirterek, bu konuda Sırrı Süreyya Önder ile yaşadığı bir diyaloğu gülerek anlattı:

“O dönemde HDP’nin adayı Sayın Sırrı Süreyya Önder beydi. Sırrı Süreyya Önder bey parlamentoda, kendisiyle konuşabilirsiniz. O dönemde benim büyükşehir belediyesi adaylığımda Sayın Sırrı Süreyya Önder kardeşimiz ölüyü-diriyi bıraktı, gözü bize dikti. Her kelimesinde Mustafa Sarıgül’ü eleştirdi. Geçen gün de diyorum ki, ‘Sen niye bana öyle yaptın?’ O da dedi ki ‘Ben mi yaptım’.”

Sarıgül, İBB adaylığı nedeniyle Kılıçdaroğlu’na vefa borcu olduğunu da sözlerine ekledi.