Sarıgül: Kılıçdaroğlu’nun çabası siyasilerin ikbal kaygısını aşamadı

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2023 Salı 1:16 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2023 Salı 1:16 am

CHP listesinden Erzincan’da aday gösterilerek yıllar sonra yeniden Meclis’e giren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Sarıgül, “Kılıçdaroğlu’nun çabası siyasilerin ikbal kaygısını aşamamıştır” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye, 14 Mayıs’taki seçimde adayların yüzde 50 oy oranının altında kalması nedeniyle ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi için 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dönem daha cumhurbaşkanı seçildi.

CHP’den listesinden Milletvekili adayı gösterilen ve TBMM’ye girmeye başaran Türkiye Değişim Partisi (TDP) Lideri Mustafa Sarıgül, CHP Erzincan İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun çabası siyasilerin ikbal kaygısını aşamamıştır” diyen Sarıgül, Türkiye’nin “50+1 kıskacından kurtulması” gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin en önemli sorunlarını geçim sıkıntısı, işsizlik, hayat pahalığı ve enflasyon olarak sıralayan Sarıgül, “Seçim sonuçlarını tartışırız, yorumlarız ama seçmeni suçlayamayız” ifadesini kullandı.

“EŞİT ŞARTLAR İÇERİSİNDE YAPILMADI”

Seçim kampanyalarının eşit şartlarda gerçekleştirilmediğini vurgulayan Sarıgül, şunları söyledi:

“Bu seçimler eşit şartlar içerisinde yapılmamıştır. Bakanların aday yapılmasıyla kamu gücü seçim öncesinden başlayarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan lehine kullanılmıştır. Hak, hukuk, adalet demeden milli iradeye zorla yön verilmeye çalışılmıştır. Bir oy daha fazla almak için her yol mübah sayılmıştır. Siyasi geleneğimizde olmayan yöntemler kullanılması beni son derece üzmüş ve demokrasimiz açısından kaygılandırmıştır.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN ÇABASI SİYASİLERİN İKBAL KAYGISINI AŞAMAMIŞTIR”

Kılıçdaroğlu’nun, seçimi kazanmak için gereken her şeyi yaptığını belirten Sarıgül, “Ancak gösterdiği çaba siyasilerin ikbal kaygısını aşamamıştır” dedi.

“TÜRKİYE, 50+1 KISKACINDAN KURTULMALIDIR”

Sarıgül açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bu seçimler göstermiştir Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden çıkarak 50+1 kıskacından kurtulmalıdır. Partiler seçmenin önüne kendi söylem ve kadrolarıyla çıkmalıdır. Seçmen tercih etmediği bir partiye oy vermek zorunda bırakılmamalı, her koyun kendi bacağından asılmalıdır. Her parti kendi ağırlığınca tartılmalıdır. Ne verdiğimiz oylar ne gösterdiğimiz çabalar boşa gitmedi, gitmeyecek.”

Sevgi seline uğrayan Sarıgül’den BBC’ye esprili sitem! “Zıkkımın kökünü yemeyesiniz”