Sarıgül: İliç’te madeni, ruhsat verenleri tek tek araştıracağız

Yayın tarihi: 20 Nisan 2024 Cumartesi 4:14 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2024 Cumartesi 4:14 pm

Haber: Özlem Aktürk

İliç’teki maden faciasında 67 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Adnan Keklik için cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis komisyonunu hatırlatarak, “Medeni, ruhsat verenleri, bununla ilgili yapılanları tüm detaylarını araştıracağız.” dedi.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’in işlettiği Çöpler Altın Madeni’nde siyanür atıklarının toplandığı alanda yaşanan kayma sonucunda 9 işçi toprak altında kalmıştı. Siyanürlü toprak altından 67 gün sonra çıkartılan Adnan Keklik’in cansız bedeni çıkartıldı. Keklik için cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de katıldı. Cenaze töreninin ardından TELE1’e konuşan Sarıgül,  Meclis’te kurulan araştırma komisyonuna değinerek, “Öyle bir rapor hazırlamalıyız ki 25 milletvekili arkadaşımızla siyasi bir konu değil vicdani bir konu olarak bakmamız lazım. Amerika’da, İngiltere’de neden böyle kazalar olmuyor da benim cennet vatanımda böylesine kazalar oluyor. Bunların tüm detaylarına bakacağız. Medeni, ruhsat verenleri, bununla ilgili yapılanları tüm detaylarını araştıracağız” dedi. Sarıgül toprak altında halen 7 işçinin olduğunu hatırlatarak, “Daha toprağın altında 7 canımız var. O, 7 canın anne babasının yanına nasıl gidebiliriz…” dedi.

İliç’te bir madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

TELE1’e konuşan Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

“Erzincan büyük bir felaketle karşı karşıya. İliç’te feryat son derece büyük. Bir annesiniz, babasınız, kardeşsiniz… Kardeşiniz 67 gündür siyanürlü toprak altında. Büyük bir facia Erzincan’da Türkiye’nin her noktasındaki yurttaşımız İliç’teki felaket için gözyaşı döküyor. Ama İliç’te feryatlar çok daha başka türlü yükseliyor. Allah’ım böylesine acıları kimsenin başına vermesin. Acılarımız son derece büyük. Evladımızı biraz önce dualarımızla hak dünyaya gönderdik.

TBMM’de verdiğimiz önerge kabul edildi. Meclis araştırma komisyonu kuruldu. Başkanlık komisyonunda da Erzincanlılar ve tüm Türkiye adına görev aldım. Komisyonumuz tüm konuyu detaylarıyla araştıracak. Öyle bir rapor hazırlamalıyız ki 25 milletvekili arkadaşımızla siyasi bir konu değil vicdani bir konu olarak bakmamız lazım. Amerika’da, İngiltere’de neden böyle kazalar olmuyor da benim cennet vatanımda böylesine kazalar oluyor. Bunların tüm detaylarına bakacağız. Medeni, ruhsat verenleri, bununla ilgili yapılanları tüm detaylarını araştıracağız.

Daha toprağın altında 7 canımız var. O 7 canın anne babasının yanına nasıl gidebiliriz…”

53’ÜNCÜ GÜNDE BİR İŞÇİ DAHA BULUNMUŞTU

Arama çalışmalarının 53. gününde Mangan ocağında olduğu tahmin edilen 35 yaşındaki işçi Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Böylece toprak altında yedi işçi kaldı.

Kaynak: TELE1