İliç’te bir madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı!

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 10:40 am - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 12:29 pm

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Dokuz işçiden yedisi halen toprak altıda.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta meydana gelen faciada dokuz işçi kimyasal içeren toprağın altında kaldı. Arama çalışmalarının 67’inci gününde bir madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Cansız bedeni bulunan madencinin Adnan Keklik olduğu öğrenildi. Toprak altında kalan işçilerden Adnan Keklik’in cenazesi çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı.

BAKAN BAYRAKTAR’DAN PAYLAŞIM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X hesabından yaptığı paylaşımda “Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmaları neticesinde bu sabah bir işçi kardeşimize daha ulaştık.

Kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm canlarımıza ulaşana kadar yoğun çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

53’ÜNCÜ GÜNDE BİR İŞÇİ DAHA BULUNMUŞTU

Arama çalışmalarının 53. gününde Mangan ocağında olduğu tahmin edilen 35 yaşındaki işçi Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Böylece toprak altında yedi işçi kaldı.

İliç’te 53 gün sonra bir madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Mustafa Sarıgül’ün önergesi kabul edildi! İliç maden faciası araştırılacak

Kaynak: HABER MERKEZİ