Saray’dan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Mehmet Şimşek açıklaması

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 2:22 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 2:31 pm

Seçimlerin ardından Kabine’de yer alacak isimler merak edilirken, Saray’dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kesin olmayan sonuçlara AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Erdoğan cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından, seçim takvimine göre yemin edip görevine başlayacak ve yeni kabineyi belirleyecek.

AKP’ye yakınlığıyla gazeteci Nevzat Çiçek Twitter hesabından yeni kabinenin “bir aksilik olmazsa Cuma günü saat 22.00’de açıklanacağını” yazdı.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre ise yeni kabineye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girme olasılığı yüksek. Bu isimler aynı zamanda milletvekili olduğu için anayasaya göre vekillikten istifa etmeleri gerekiyor.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN (ANKA) TIKLAYIN

Saray’dan da konuya ilişkin ilk açıklama geldi. A Haber’e konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yeni kabineyle ilgili “Kabine’nin açıklanmasında kesin gün ve saat olarak takvimi belli değil” ifadelerini kullandı.

‘MEHMET ŞİMŞEK KABİNEDE OLUR OLMAZ…’

Seçim propagandaları döneminde, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de Erdoğan’ın ekonomi kadrosunda yer alacağı iddiaları gündeme geliyordu. Erdoğan Şimşek’e birkaç kez bakanlık teklifi götürmüş ancak, olumlu yanıt alamamıştı.

Kalın, Şimşek’le ilgili ise şöyle dedi: “İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı’na yakışır genç dinamik bir Kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek.”

Erdoğan balkon konuşmasında yine muhalefeti hedef aldı

Seçim bitti gündem yine ekonomi! Sandık sonuçları piyasalara nasıl yansıdı?

Üç ismin yeniden kabineye girme olasılığı yüksek