Erdoğan balkon konuşmasında yine muhalefeti hedef aldı

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 12:29 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 12:29 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Saray’da açıklama yaptı. Konuşmasında muhalefeti hedef alan Erdoğan, mitinglerinde izlettiği ‘montaj’ videoyu bir kez daha gerçekmiş gibi anlattı.

Türkiye sandık başına gitti. Saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi. YSK Başkanı Ahmet Yener, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür” açıklamasını yaparak seçim sonucunu açıklamasını yaptı.

Sonuçların ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Her vatandaşıma teşekkür ederim. Seçim sorunsuz tamamlandı. Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluk gereği olarak kimseye kırgın değiliz. Tüm tartışmaları bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir.”

“Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız, 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız. Ne dedim; ‘Pazara kadar değil, mezara kadar beraber olacağız.’ Hep ‘Bu sevda burada bitmez.’ dedik. Öyle mi? Şimdi bak ‘bay bay Kemal’ diyorlar. Biz hep ‘Bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz.’ demiştik. Biz hep ‘Hizmet eden hezimete uğramaz.’ demiştik. Biz hep ‘Türkiye bize, biz de Türkiye’ye emanetiz.’ demiştik. İsterseniz buna bir üçüncü ‘bay’ daha ilave edebiliriz; bay bay Bay Kemal.”

“2018’de CHP’nin vekil sayısı 146’ydı. 2023’te vekil sayısı 169 gördüğünüz gibi bir artış var fakat burada kiralık vekiller var, 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129’a düştü. Herhalde 129 büyüktür diyemezsiniz. Bu milletvekili sayısını düşürenlere de herhalde haydi diyemezsiniz. Kandil’dekilerle haydi videosu çekenleri bu millet yutmadı, haydi diyenler 17 vekil düşmüş durumda”

Konuşmasının devamında HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı “Terörist” diyerek hedef alan Erdoğan, “”Kardeşlerim ne diyordu eğer Selo’yu çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz diyordu. Benim milletim iyi biliyor Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo’dur. Adaletin hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye’de sen 51 kardeşimizin ölümüne neden olan Selo’yu istediğin gibi dışarıya çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gelişmesi mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır” dedi.