Sarallar’ın avukatı: Devletin içindeki klikler Soylu’yu görevden aldırmak için müvekkilimi kullanmaya çalışılmakta

Yayın tarihi: 14 Kasım 2022 Pazartesi 3:30 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 10:03 pm

Sarallar avukatı Mustafa Güzeldere, Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında yaşandığı iddia edilen “sızıntı” haberini yorumladı. Güzeldere, “FETÖ artığı odakların taktiği olarak öne sürülen bu iddialar, müvekkilimi ‘suç örgütü lideri’ olarak göstermek amaçlı yönlendirmelerdir. Devletin içindeki klikler Soylu’yu görevden aldırmak için müvekkilimi kullanmaya çalışılmakta.” dedi.

T24 yazarı Tolga Şardan, ‘Sarallar’ grubuna yönelik geçen aylarda düzenlenen operasyonun perde arkasını köşesine taşıdı. Şardan, yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında tartışma yaşandığını ileri sürdü. Yazının ardından İstanbul Emniyeti yaptığı açıklamada, söz konusu yazının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

İddialar sonrası Sarallar’ın avukatı Mustafa Güzeldere açıklama yaptı.

Avukat Mustafa Güzeldere

Saranlar avukatı Mustafa Güzeldere’nin avukatının yaptığı açıklamanın tamamı şöyle: “Müvekkilim hakkında yapılan soruşturma tamamlanmış olup, iddianameye ilişkin bazı ayrıntılar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bunun yanında bir takım yazarlar ve odaklar, daha önceki dönemde, soruşturmaların İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından sızdırıldığını, bu nedenle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Bakanlık’a bilgi vermediğini ifade eden yazılar yazmışlardır. Müvekkilimin sanık olarak yer aldığı yargılamaya etki edecek olan bu yazılara cevap vermek zorunlu olmuştur.

1-Müvekkilim, İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ yu tanımamaktadır. FETÖ artığı odakların taktiği olarak öne sürülen bu iddialar, müvekkilimi “SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ” olarak göstermek amaçlı yönlendirmelerdir. Müvekkilime yönelik açık bir karalama kampanyasıdır.

2-Sayın SOYLU ile müvekkilim arasında doğrudan ya da dolaylı hiçbir bağ bulunmamaktadır. Böyle bir ilişkinin ve olgunun varlığını iddia eden kişi ya da kişiler, açıkça, müvekkilim üzerinden sayın Bakanı yıpratma çabası içinde oldukları gibi müvekkilimi de yargı önünde mahkum ettirmek istemektedirler. Müvekkilim mutad ticari işleri gereği çok öncesi bir tarihte yurt dışına çıkmıştır, bunun kanıtlarını yargılamada sunacağız.

3-Devletin içinde var olduğu açıkça hissedilen klikler, İçişleri Bakan’ını görevden aldırmak için müvekkilimi malzeme olarak kullanmaya çalışılmaktadırlar. Söylediğimiz gibi müvekkilimin İçişleri Bakanı’yla hiçbir surette tanışığı ve iletişimi bulunmamaktadır. Bu husus, devlet kurumları ve İstihbarat birimince en iyi şekilde bilmektedir.

4-Müvekkilim İlyas (Alaattin) SARAL , bu davanın soruşturması devam ederken aynı iddialarla başka bir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaktaydı. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, adli işleyiş altında yürüyen bir davaya delil olarak sunulması gereken iddialar, güncel magazin malzemeleri ile yeni bir dava gösterisi yapılıp yeni bir soruşturma konusu şeklinde Mahkeme’ye sunulmuştur.

5-Bu ve benzeri yazı ve haberlerin bu davayı vicdanında tartacak olan yargı makamını etkilemeye yönelik bir tutum olduğunu ifade etmek istiyoruz.

6-Sonuç olarak, hukukun gerektiği usullere riayet edildiği takdirde bu dava sürecinden de aklanarak çıkacağımıza inancımız tamdır.”

Sarallar iddianamesi kabul edildi! İşte istenilen cezalar