Sarallar operasyonunda tutuklamaların kaynağı Necati Şaşmaz’ın ifadeleri

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 1:18 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 1:18 pm

‘Sarallar’ operasyonunda, iş insanı Erdal Acar’ın, oyuncu Necati Şaşmaz’ın ifadesi üzerine tutuklandığı öğrenildi. Suç örgütünün ünlüler ile aralarında anlaşmazlık olan iş insanlarını ‘racon masasına’ oturttuğu da ortaya çıktı.

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen ‘Sarallar’ grubu operasyonuna ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Operasyonun ardından tutuklanan isimler arasında yer alan iş insanı Erdal Acar’ın tutuklanma gerekçelerinden birinin, oyuncu Necati Şaşmaz’ın verdiği ifade olduğu bildirildi. Milliyet’ten Damla Güler’in haberine göre, Şaşmaz’ın emniyete müşteki sıfatıyla ifade verdiği ve Acar hakkında da konuştuğu ortaya çıktı. Necati Şaşmaz’ın ifadesini destekleyici nitelikte Erdal Acar’ın telefon konuşmaları olduğu belirtildi.

RACON MASASI KURMUŞLAR

Öte yandan Milliyet muhabiri Ferit Zengin’in polis kaynaklarından aldığı bilgiye göre, çete 3 ayrı grup halinde örgütlendi. Başlarında çete elebaşı İlyas (Alaattin) Saral’ın bulunduğu gruplardan birinin başında iş insanı Erdal Acar, diğer ikisinde de Göl çetesi olarak bilinen Reçberler çetesinin elebaşı Volkan Reçber ile İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Saral’ın ağabeyi Furkan Saral ile kuzeni Fatih Saral var. Yapılan soruşturma ve kovuşturmada çeteye ilişkin 73 ayrı suç eylemi tespit edildi. Şüphelilerin, “Racon masası” kurarak, anlaşmazlık yaşayan iş insanları ve ünlüler arasında sözde hakemlik yaparak örgüte gelir sağladığı da iddia ediliyor.

MHP yöneticisi Şahin Gürz ile Erdal Acar tutuklandı