Saraçhane’deki zafer konuşmasında İmamoğlu’ndan ‘vesayet’ vurgusu

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 12:32 am - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 4:18 am

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kutlama yapan coşkulu kalabalığa seslenmek için Saraçhane’ye geldi. İstanbul’un mesajını verdiğini söyleyen İmamoğlu, “Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibariyle bitmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi bugün itibarıyla tam yol ileri demiştir. Bugün millet kazandı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane’de toplanan coşkulu kalabalığa seslendi. Ceketini çıkarıp kollarını sıvayarak konuşmaya başlayan İmamoğlu şunları söyledi:

“İstanbul’a hayırlı olsun. İstanbul’a, bütün insanlarımıza hayırlı olsun. Bu şehrin en ön saflarındaki mini minnacık çocuklarına, pırlanta gibi gençlerine hayırlı olsun. Bu şehrin kadınlarına, annelerine, beyefendilerine, emeklilerine hayırlı olsun. Bu şehre değer katan 16 milyon insanına, bu şehrin çeşitliliğine, Bu şehrin bütün insanlarına, inançlarına, kadim kültürüne, kadim dillerine, bu şehrin kadim her duygusuna hayırlı uğurlu olsun. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine her inancına, Alevisine, Caferisine, Şafiisine tüm mezheplerine. Bu şehrin Kürtlerine, bu şehrin Çerkesine, bu şehrin her etnik kökenden insanına hayırlı olsun. Bu şehrin inançlarına; Hristiyanına, Musevisine, Ermenisine, Süryanisine hayırlı olsun.

“2019’DAN BU TABA BİRÇOK KÖTÜLÜĞÜ KENARA İTTİK”

Bizim geçmişimizde, ta Osmanlı’dan Cumhuriyet’e insan ayırt etmek yok. Bu şehir bize Fatih Sultan Mehmet’in emaneti. Ruhu şad olsun. Fatih Sultan Mehmet sadece bir şehir fethetmedi, Fatih Sultan Mehmet bu şehirde yaşayan her insanın gönlünü fethetti. Onun için bir çağ kapattı bir çağ açtı. Biz de bu seçimle birlikte bu şehri baskısı altına alan 2019’dan bu yana birçok kötülüğü kenara ittik. İsrafı kenara ittik. Bu şehrin parasının çarçur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin bütçesine bereket geldi. Yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletin oldu.

Sevgili hemşehrilerim; bundan 100 yıl önce bu şehir beş yıl işgal altında kaldıktan sonra tekrar bu şehrin kurtuluşuyla, bu şehir aynı zamanda bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir.
Bu başarıya hep birlikte beş yıl önce başlayan demokrasi yolculuğuyla başladık. Hep birlikte iyi dilin, güzelliğin insanlarıyla bir olmanın anlayışını temsil ettik. Ama buradan bazı teşekkürleri etmek istiyorum. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu en güçlü şekliyle birlikte tasarlayarak İstanbul’da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan genel başkanım sayın Özgür Özel’e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, MYK ve PM üyelerine teşekkür ediyorum. İstanbul’da muazzam bir organizasyonla bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesini sağlayan il başkanımız Özgür Çelik’e teşekkür ediyorum. Yöneticilerimize, ilçe başkanlarına, adaylarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul’un 10 binlerce gönüllerine teşekkür ediyorum.

Bizler bu seçimi bitirdikten sonra ben şunu düşünüyorum; halk bize ne mesaj verdi? Halk seçime giren rakiplerimize, hükümete, sayın cumhurbaşkanına hangi mesajları verdi? Yuhalama yok. Bütün bunları konuşacağız.

Bizler şunu anladık; siz İstanbul’da israf dönemi bitti, tasarruf ve bereket dönemi başladı, İstanbul’da milletin parasının millete verildiği dönem başladı. Partizanlık bitti, liyakat, adalet var. Dayanışmacı, halkçı belediye var dediniz. Bu anlayış kazanmaya devam edecek. Her İstanbulluya eşit ve adil hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. Milletimiz dedi ki hızını artır, yoluna devam et. Kalkınmacılık belediye dönemi başlamıştır dedik.

“KANAL BİTTİ İSTANBUL YAŞAYACAK”

İstanbul bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu; İstanbul’a hizmette seçilen seçilene saygı gösterecek, seçilen seçilene zulüm, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz, doğru mu? Ne dediniz; kanal yok, İstanbul var. Kanal bitti, İstanbul yaşayacak. Ve seçilmiş yöneticileri yok saymak değil, onlarla çalışmak, istişare var demiştir. Kontrolsüz denetim gücü yok. Mertçe, adilce mücadele var demiştir. Belediyeye ait kurumların yapısını değiştirerek çözümleri engelleme yok UKOME gibi. İstanbullunun her sorununda ortak çalışma, ortak amaç var demiştir. İstanbul bu akşam demiştir ki sayın cumhurbaşkanı, 18 aydır bir imzayı esirgediğin Sefaköy-Belikdüzü metro hattını imzala, İstanbul o hizmeti hemen alsın, engelleme, işine bak demiştir. Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imza at, bekletme demiştir. İstanbullu daha ne desin? Siz her mesajı verdiniz. Bakacağız alacaklar mı almayacaklar mı? Umarım alırlar.

“İSTANBUL MESAJINI VERMİŞTİR”

Millet bugün ben barıştan, ben huzurdan yanayım, ben demokrasiden yanayım, ben adaletten yanayım dedi. İstanbul mesajını vermiştir. İstanbul bu işi noktalamıştır. Bundan sonrası için artık herkes ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. İşte böyle bir dönem olsun istiyoruz. Vatandaşımızın lehine olsun istiyoruz. Ben temenni ediyorum ama millet diyor ki, ‘ben emir veriyorum’. Millet emir verir, bir kişi emir vermez.

“BİR KİŞİNİN VESAYET DÖNEMİ BUGÜN İTİBARIYLA BİTMİŞTİR”

Yöneticiler milletten talimat alır. Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibariyle bitmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi bugün itibarıyla tam yol ileri demiştir. Bugün millet kazandı. Millet kazanmaya devam edecek. Çok daha güzel bir geleceğe koşacak. Yarın sabah hep birlikte yeni bir yelken açıyoruz. Yarın mis gibi bir bahar gününe uyanıyoruz. Yarın sabah mis gibi demokrasi, barış, huzur, kardeşlik, insanlık kokacak, içinize çekeceksiniz.

14 ilçe belediyemiz vardı biliyorsunuz ama artık Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Eyüpsultan, Sancaktepe, Tuzla, Şile, Üsküdar bizimle. Rekabetin devam ettiği ilçelerimiz var. İl başkanımla beraber karargaha, il başkanlığına gideceğiz ve sabaha kadar devam edeceğiz. Yarın sabah kim seçilirse seçilsin, 39’u da bu kardeşiniz için eşitti. Biz seçilene saygı duyar, sandıktan çıkanı emir kabul ederiz. Biz demokrasi aşığıyız. Biz demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz.

Kolları sıvadım, sizden enerjimi aldım. Size bir şey söyleyeyim mi; değil atom karınca bizi bu 5 yıllık yolculukta bizi kimse geçemez. Bu seçimin o değerli sloganı birazdan atacağız ama benim çilemi çeken eşime, çocuklarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Anneme, babama, akrabalarıma teşekkür ediyorum. Bu hizmet döneminde çok az görüyorum. Bizim anlayışımızda siyaset eş, dost, akraba yeri değil, olmadı, olmayacak.

İmamoğlu: 1 milyon farkla öndeyiz

Kaynak: TELE1