İmamoğlu: 1 milyon farkla öndeyiz

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 11:32 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 1:31 am

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir milyonun biraz daha üzerinde bir farkla birinci durumdayız” dedi.

İstanbul’da sandıkların yüzde 80’inden fazlası açıldı. Seçimi rakibi Murat Kurum’un önünde götüren mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamada bulundu.

İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

Öncelikle ifade etmek isterim ki; en son sizlerle paylaştığım süreçten bu yana artık seçimin son anlarına yaklaşmış durumdayız. Şu anda bizim sistemimizde teknolojiyle birlikte elde ettiğimiz farklı veri akışlarının bir arada değerlendirilmiş haliyle yüzde 96’sının sonuçları elimizde var. Ve bir milyonun biraz daha üzerinde bir farkla birinci durumdayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri bu an itibarıyla artık yeni dönemdeki yetkiyi İstanbul halkı, 16 milyon insanımızla birlikte bize vermiştir diyebiliriz. Elbette resmi açıklamaları YSK rakamlarıyla birlikte mazbata anıdır esas olan. Ama şu an itibarıyla bir milyonun üzerinde bir oyla hemen hemen sonuçlar belli olmuştur diyebilirim. Ve açıkçası yüzde 52’ye yakın bir oy oranımızla, yüzde 39 buçuk civarında bir oy oranı iki rakip arasındaki farkı tariflemekte. Bunun yanı sıra bizi tabii mutlu eden hedeflerimizin ilçeler noktasında da büyük oranda gerçekleşmiş olmasıdır.

“ÖNCEKİ DÖNEM YÖNETTİĞİMİZ 14 BELEDİYEDE SORUN YOK, 11 BELEDİYE SONUÇLANMA AŞAMASINA GELMEK ÜZERE”

Daha önceki dönemde de yönettiğimiz 14 belediyemiz konusunda hiçbir sorun yaşamadık. Yanı sıra 11 belediyede de elde ettiğimiz veriler doğrultusunda sonuçlanma aşamasına gelinmiş, neredeyse sonuçlar belli olmuş diyebileceğimiz ilçelerimiz. Bu ilçeler; Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Sancaktepe, Çekmeköy, Eyüpsultan, Tuzla, Üsküdar ve Şile. 11 ilçemiz bunlar ama başta şu anda Gaziosmanpaşa, Pendik gibi ilçelerimiz olmak üzere rekabetin birçok ilçede kafa kafaya devam ettiğini de ifade etmek isterim. Dolayısıyla ilçelerdeki oy tasnifi ve sürecin takibi noktasında yoğun emek gösteren arkadaşlarıma buradan çok ama çok teşekkür ediyorum ve süreçlerin henüz bitmediğini, ilçe belediye meclis üyeliklerinin ve ilçe belediye başkanlıklarının sonuçlanmadığını; bu noktada tutanakların net olarak toparlanıp ıslak imzalı tutanakların il başkanlığımıza ulaştırılan ya da ulaştırılacak ana kadar takibin en sıkı şekilde yapılmasını buradan sevgili yol arkadaşlarımıza iletmeyi bir borç biliyoruz. Tabii ki onlara da yürekten, kalben; bu değerli günde, demokrasinin düğününde çok değerli bir sınav verdikleri ve çok değerli bir görev yaptıkları için her birine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum.

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimi kazanmış bulunuyoruz. Bu başarının paydaşları var. Çok değerli genel başkanımız Özgür Özel’e, MYK üyelerimize, PM üyelerimize, milletvekillerimize çok çok teşekkür ediyorum. İstanbul’da olağanüstü bir örgütsel mücadele veren il başkanımız nezdinde bütün örgüt üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Her ilçede belediye başkan adayımız var. Gerçekten tarihinin en düzenli, en düzeyli, tümüyle insan odaklı kampanyalar yürüten 39 ilçe belediye başkan adayımıza ve onların nezdindeki bütün ekip arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.

Bu başarıda emek harcayan İstanbul Gönüllüleri’ne, bu organizasyona gönüllü katılan on binlerce insanımızın varlığı bizi çok mutlu etmiştir. Hala görevlerini sürdüren yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Elbette İstanbul İttifakı’nı güçlendiren ve içselleştiren İstanbul halkımıza, halkın oluşturduğu vicdan ittifakına yürekten teşekkür ediyorum. Emeklilere, gençlere, işçilere, emekçilere, iş insanlarına teşekkür ediyorum. Herkese yürekten teşekkür ediyorum. Tabii sadece seçimlerde değil tüm hayatıma güç katan ve bu zor süreçte en büyük yardımcım olan sevgili eşime, Dilek’e, Selim’e, Semih’e, Beren’e, anneme, babama, bütün aile fertlerime çok teşekkür ediyorum. Bu seçimde de bana büyük manevi güç katan İstanbul’un her sokağında, her mahallesinde hatta Türkiye’nin birçok yerinden bize dualarına yollayan güzel annelerimize, teyzelerimize, ablalarımıza minnet duygularımla teşekkür ediyor, her birinin ellerinden öpüyorum.

Seçmen ne mesaj verdi millet ne görev verdi diye anlamakla yükümlüyüz. Milletin sandıkta verdiği görevleri yok sayanlar eninde sonunda milletin gönlündeki yerlerini kaybederler. Onun için görevleri doğru anlamakla ilgili herkesin yükümlülükleri vardır. İstanbullular bana icraatçı halkçı belediyecilikte tam yol ileri görevini vermiştir. Daha fazla hizmet daha güçlü adımlar atma görevi vermiştir.”

İmamoğlu çiftinden seçim kutlaması

Kaynak: TELE1