Santa Maria saldırısında kullanılan silahların parçaları ormanda bulundu!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 11:41 am - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 11:41 am

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganların kullandığı silahlara ait bazı parçalar Kemerburgaz-Bahçeköy bölgesinde bulundu.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıda eylemi gerçekleştiren saldırganların, Kemerburgaz-Bahçeköy bölgesinde attıkları ve olayda kullandıkları malzemelerle ilgili dünden bu yana çalışma yapılıyor. Çalışmalarda bazı silah parçalarına ulaşıldığı öğrenildi.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında kar maskeli ve silahlı 2 saldırgan tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Tuncer Cihan isimli bir kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu T.D. isimli 2 tetikçi yakalanarak gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonlarda 30’u aşkın adrese yapılan baskınlarda toplam 51 şüphelinin yakalandığı duyurulurken, bunlar arasında olayla bağı tespit edilemeyen 23 yabancı uyruklu kişi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

DELİL ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR

Yürütülen soruşturma çerçevesinde yakalanan 3’ü Türk toplam 28 şüphelinin polisteki sorgusu devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele ekipleri ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü birimleri, Kemerburgaz-Bahçeköy bölgesinde delil araştırmalarının sürdüğü öğrenildi. Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin attıkları ileri sürülen ve olayda kullandıkları iddia edilen malzemelerle ilgili çalışma yapılıyor. Ormanlık alana atıldığı düşünülen ve elde edilen delillerin niteliğinin ise olayda kullanılan silahların parçalarından oluştuğu kaydedildi.

Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detaylar! İlk hedef Balat’mış

Kaynak: TELE1