Şanlıurfa’da kuduz alarmı! 1 kişi hastaneye kaldırıldı karantina başladı

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2023 Cuma 10:05 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2023 Cuma 10:05 am

Şanlıurfa Siverek’te bir kişi kuduz hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Siverek Kaymakamlığı ilçedeki köpek ve büyükbaş hayvanlarda kuduz vakalarına rastlanıldığını belirterek karantina uygulamasına başlanıldığını açıkladı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir kişi kuduz semptomları sebebiyle hastanede tedavi altına alındı. Siverek Kaymakamlığı, bazı köpek ve büyükbaş hayvanlarda kuduz vakalarına tespit edildiğini ve ilçede karantina uygulaması başlatıldığını açıkladı.

“ŞÜPHELİ DURUMLAR DERHAL BİLDİRİLMELİ”

Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemizde kuduz vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda kuduz vakasına rastlanılmıştır. İlçe Hıfzısıha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda, söz konusu yerlerde karantina uygulamalar yapılmıştır. Ayrıca Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşlarına müracaat edilmesi gerekmektedir” denildi.

Tunceli’de kuduz alarmı!