Şanlıurfa’da CHP seçim ofisine mermi atıldı, caddelerdeki afişler yırtıldı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 2:03 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 6:36 pm

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, partisinin Şanlıurfa’daki seçim ofisine mermi atıldığı görüntüleri paylaştı. TELE1’e konuşan Tanal “Tehdit edip sahadan çekilin mesajı vermek istiyorlar” dedi.

Türkiye’nin kader seçimine günler kala provokatörler sahneye çıktı. Dün (7 Mayıs) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde taşlı saldırı gerçekleştirildi. Bugün ise CHP’nin Şanlıurfa seçim bürosuna tehdit amaçlı mermi atıldı.

O görüntüleri CHP milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından paylaştı. Tanal, “Seçim sahasında bizimle baş edemeyenlerin, halkın içine çıkamayanların, beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörler, Partimizin Şanlıurfa’daki seçim ofisine tehdit ve gözdağı amaçlı mermi attı” dedi.

İmamoğlu’na taşlı saldırı dünya basınında!

Şanlıurfa’da caddelerdeki Kemal Kılıçdaroğlu afişlerinin söküldüğünü de açıklayan Tanal, “Ayrıca Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adaylarımız Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Şanlıurfa caddelerindeki afişleri sökülüp yere atıldı. Şanlıurfa’da provokatörlere ve arkalarındaki ağababalarına pabuç bırakmayız! Siz gücünüzü provokatörlerden, baronlardan alıyorsunuz! Biz ise gücümüzü Allah’tan ve milletten alıyoruz. Hodri meydan! Sizden korkmuyoruz, yine sürekli sahada olacağız! Şanlıurfa’da CHP tarih yazacaktır” dedi.

‘TEHDİT VE SAHADAN ÇEKİLİN’ MESAJI’

TELE1’de Gün Ortası programına konuşan Tanal olayı ‘tehdit’ ve ‘sahadan çekilin’ olarak değerlendirdi. Tanal şunları söyledi: “Bu şehrin güvenliğini, seçim sürecinin güvenliğini sağlaması gereken vali bana tweet atıp cevap veriyor. Biz bunların baroyla, silahlarıyla mücadele ediyor. Kaybediklerini parti merkezlerine önüne mermi atıyorlar, mitinglerimize taşıyorlar, genel başkanımızın afişlerini yırtıyorlar. Sürekli tehdit edip ve hakaret ediyorlar. Dünde seçim çalışmasında önümüzü kestiler. Milletimizin, Şanlıurfalıları Millet İttifakı’na ve genel başkanımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanına, valiye, yöneticiye adalet, hukuktan ayrılmayın; milletin kararına saygı duysunlar”

Muharrem Erkek: 14 Mayıs’ta gencecik çocuklara taş attıran zihniyete de son vereceğiz

“BU OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, olaya ilişkin şunları söyledi:

“Öncelikle Millet İttifakı’nın ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm örgütüne geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dün gece eş zamanlı bir şekilde hem Cumhurbaşkanı adayımız Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın ve milletvekili adayımız Müslüm Akalın’ın Şanlıurfa caddelerindeki afişlerine eş zamanlı bir şekilde saldırı düzenlendi. Bugün öğlen saatlerine doğru da partimizin seçim ofisine bir mermi çekirdeği atıldı. Bu mermi çekirdeği aslında adalete, hukuka ve demokrasiye atılmış bir mermi… Biz buradan şiddetle kınıyoruz”

Erzurum Dernekler Federasyonu: İmamoğlu kendisine taş attırdı

“DAHA ERZURUM’DAKİ OLAYLARIN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYDİK”

CHP Milletvekili adayı Avukat Müslüm Akalın da yaşanan olaya tepki göstererek, “Biz hala Erzurum’daki olayların üzüntüsü içerisindeyken dün akşam benim seçim afişim boydan boya yırtıldı. Bugün de öğlen saatleri civarında seçim büromuza bir mermi çekirdeği atıldı. Mafya usulü bir tehdit taşıyan bu çekirdek, bizim açımızdan asla bir tehdit olarak algılanmıyor. Belki bize gözdağı verip korkutmak, ürkütmek istiyorlar ama biz anayasal kurallar içerisinde, anayasa ve hukukun güvencesi altında, devletin anayasa ve hukuka uymakla görevli yani devletin valisi ve emniyet müdürü ve güvenlik birimleri onların güvencesi altında çalışan insanlarız. Onlar bizim bu seçim çalışmamızı huzur ve güvenlik içerisinde sürdürmemizi temin etmekle mükellefler. O bakımdan buradan açık bir çağrı yapmak istiyorum. Lütfen yasal sorumluluğu bulunan bu kişiler, bu ajanlar, bütün siyasi partilerin seçim güvenliğini sağlamalılar” şeklinde konuştu.