Şanlıurfa Valiliği’nden toplu oy kullanım iddiasına açıklama

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2023 Pazar 5:44 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2023 Pazar 5:44 pm

Şanlıurfa’da toplu oy kullanıldığı iddialarına ilişkin iddialar gündeme geldi. Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada toplu oy kullanımının söz konusu olmadığı belirtildi.

CHP 27. Dönem İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa’da toplu oy kullanıldığını öne sürdü. Konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliği’nden açıklama geldi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada toplu oy kullanımı söz konusu değil denildi:

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medyada paylaşılan ve Harran ilçesine bağlı Minare köyünde çekildiği öne sürülen toplu oy kullanım videosu üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından İlçe Seçim Kurulu ve siyasi parti temsilcileri ile söz konusu 1113 nolu sandığa gidildiği belirtilerek, “Harran ilçesi, Minare köyünde toplu oy kullanıldığı ve sandık kurulu üyelerinin darp edildiği iddialarına istinaden açıklama gereği duyulmuştur. Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine, Minare köyündeki 1113 sayılı seçim sandığına İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile gidilerek yapılan tahkikatta toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darp edilmediği ekteki tutanakla tespit edilmiştir. Sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler ile ilgili adli işlemler başlatılmıştır” denildi.

İlk seçim ihlalleri geldi!