“Sanırım haberi de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan almışlar!”

Yayın tarihi: 5 Kasım 2020 Perşembe 10:40 am - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 10:54 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden daha kıymetli değildir” sözlerini kullandığı prompter kazası, Anadolu Ajansı,İHA, Sabah ve Hürriyet’in haberlerinde düzeltilmedi.

Konuyla ilgili Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, “Sanırım haberi de kendileri yazmamış Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan almışlar! Bu yanlış orada da aynen ara başlıkta ve kalın harflerle altı çizilmiş” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yanlışlıkla “İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden daha kıymetli değildir!” sözleri gündem olurken, prompter kazası Anadolu Ajansı, İHA, Sabah ve Hürriyet’in haberlerinde düzeltilmeden yayımlandı. Konuyla ilgili Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici sosyal  medya hesabından, “Sanırım haberi de kendileri yazmamış Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan almışlar! Bu yanlış orada da aynen ara başlıkta ve kalın harflerle altı çizilmiş” yorumunu yaptı.

Bildirici, daha önce, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın prompter kazalarını yazamayan medya dil yanlışını da düzeltemedi! Erdoğan, ‘İnsanlarımızın canı hiçbir şeyden kıymetli değildir’ dedi; AA’dan, Sabah ve NTV’ye kadar hepsi aynen yayımladı! ‘Geri al, geri al’ kazasını da yazamamışlardı” eleştirisini yapmıştı.