Sanatçılar İsrail’in savaş suçuna karşı tek ses: Katliamın durması gerek

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 10:05 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 10:11 am

Pek çok ünlü sanatçı İsrail’in Gazze’deki Baptist Hastanesi’ne saldırmasına tepki göstererek saldırılıların sonlandırılmasını istedi.

İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail hükumetinin abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırılarında Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırıya dünyanın dört bir yanından tepki gelmeye devam ediyor.

Sanat camiası da İsrail’in insanlık suçu saldırısına sessiz kalmadı.

Oyuncu Sinan Albayrak, yayınladığı video ile Gazze’deki katliama tepki gösterirken insanları İsrail’in zulmüne karşı tepki göstermeye çağırdı. Albayrak, “Neyi bekliyoruz. İstanbul ayağa kalkmadığı sürece dünya ayağa kalkmaz. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Neyin korkusunu yaşıyoruz. Gazze yanındayız, Filistin yanındayız” şeklinde konuştu.

Oyuncu ve Yapımcı Oktay Kaynarca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bütün dünyanın bu katliama karşı koyması şarttır. Acil barış inşa edilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Komedyen Şahan Gökbakar ise paylaşımında “Günahsız çocukların, kadınların ve hastaların olduğu bir hastaneyi bombalamak… Dünyanın gözünün önünde yaşanan bu katliamın durdurulması gerekli. Çok üzücü ve kahredici! Lanet olsun” dedi.

Oyuncu Berguzar Korel de sosyal medya hesabından İsrail’in katliamına tepkisini dile getirdi. Berguzar Korel, “Romantik savaş karşıtı paylaşımlarının çok ötesinde bir halk yok ediliyor. Çocuklar öldürülüyor! Bu bir savaş değil görmüyor musunuz? Bu bir soykırım” paylaşımında bulundu.

Oyuncu Emre Kınay da, “İsrail hükümeti bu vahşetten sonra meşru müdafaa tezi ile ilgili cümle kuramaz. İsrail’in sağ duyulu insanları vardır elbet. O faşist canavar Netanyahu’nun kabinesini indirin. Yoksa kendinizle beraber dünyanın da yanmasına sebep olacaksınız. Sivillere saldırıları durdurun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Oyuncu Ezgi Mola sosyal hesabından, “Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Pınar Deniz, Filistin’e özgürlük etiketleriyle “Dünya bu zulme neden susuyor” dedi.

Oyuncu Ezgi Mola ise paylaşımında “Hastane vurmak, çocukları katletmek! Tarih bu insanlık suçunu unutmayacak” ifadelerini kullandı.

Engin Altan Düzyatan, “Dil, din, ırk fark etmeksizin masum insanların hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Sivillere yapılan saldırı bir an önce durmalı. Barış hep öncelik olmalıdır. Savaşa hayır.” açıklamasını paylaştı.

Oyuncu Nebahat Çehre, “Aklım da kalbim de asla kabul etmeyecek. Hastaneyi vurmak ne demek?” dedi.

Oyuncu Melek Baykal, “Bir yerde savaş varsa, orada ölen yalnız günahsız çocuklar değildir. Vicdandır, merhamettir, sevgidir, empatidir, hayallerdir. Filistin dualarımız seninle” paylaşımında bulundu.

Oyuncu Burak Özçivit, “Savaşa Hayır” etiketiyle, “Hastaneyi vurmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu çağda bu nasıl olabilir? Görüntülere yürek dayanmıyor” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Hadise de “Bu bir savaş değil! Sivilleri öldürmek, hastaneleri vurmak bir savaş suçudur. Katliamdır!” açıklamasını yaptı.

Gazze’de hastaneye saldırı! Arap Birliği 3 günlük yas ilan etti