Sanatçı Gülşen ABD medyasında

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2022 Pazar 8:52 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2022 Pazar 8:52 am

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önde gelen televizyon ve gazeteleri sanatçı Gülşen’in tutuklanmasına geniş yer verdi.

ABD Medyası ’Türk pop yıldızı, dini okullarla ilgili şaka yaptığı için hapse atıldı’ ortak başlığıyla duyurdu.

Önde gelen TV kanalları ABC, CBS ve NBC ile CNN ve Washington Post, New York Post gazetelerinin yanı sıra çok sayıda yayın organı uluslararası haber ajanslarına dayanarak internet sayfalarında değerlendirdiği haberde, Şarkıcının daha önce sahne kıyafetleri ve bir konserde LGBTQ bayrağı açması nedeniyle İslami çevrelerde hedef haline geldiğini bildirdi.

“DİNİ OKULLARIN SAYISI ARTTI”

20 yıl kadar önce iktidara gelen İslamcı kökenli AKP’nin, Erdoğan’ın, İmam Hatip’te okuduğu belirtilen haberlerde, iktidar partisinin birçok üyesinin, aslen imam yetiştirmek için kurulmuş olan dini okullardan mezun olduğunu yazdı.

Gazeteler, ‘Dindar bir nesil’ yetiştirme sözü veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye’deki dini okulların sayısı arttı’ diyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇAĞRISI

ABD Basını, Ana Muhalefet Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun , Türkiye’nin hakim ve savcılarına Gülşen’i serbest bırakma çağrısında bulunduğunu kaydediyor.

Festival sahnesinden Gülşen’e destek