Sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 10:25 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 11:43 am

Akrep Nalan yaşamını yitirdi. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67) hayatını kaybetti.

 

Bodrum’da hayat arkadaşı Alişan Çiçek ile yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın (67) geçen aylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınmıştı. 67 yaşındaki sanatçının hayatını kaybettiği haberi geldi.

Akrep Nalan’dan Aksu’ya referandum hatırlatmalı tepki

SEZEN AKSU’YA SÖZLERİNİ HATIRLATARAK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sezen Aksu’nun yazdığı şarkıda “Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri yandaş medya ve iktidara yakın isimler tarafından dine hakaret olarak yorumlanmıştı. Hedef alınan Aksu hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sanatçı Nalan Açın, şarkı sözleri sebebiyle hedef alınan Sezen Aksu’ya 2010 yılındaki referandumda söylediği sözleri hatırlatarak tepki gösterdi.

Açın, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: ”Ah Sezen Aksu. 2010 referandumunda yüksek sesle ‘Evet’ diyeceğini ifade ederken, bizim gibi ‘Hayır’ diyenlere, ‘İki cihanda da lekelisiniz’ derken bugün seni o lekelilerin koruyacağını nereden bilecektin”.

VASİYETİNİ AÇIKLAMIŞTI

Daha önceden Habertürk’ten Bülent İpek’e konuşan Akrep Nalan, “Aklımda birkaç yer vardı. Nesin Vakfı’na karar verdim. Ali Nesin’le de görüştüm, yerlerini de gördüm. Çocuklar için çok önemli işler yapıyorlar. Aydınlık, çağdaş, Atatürkçü çocuklar için inşallah bir faydası olur. Ölene kadar bende olacak. Ben ölünce de inşallah o çocuklar için kullanılacak.

Bodrum’daki evi de başka bir yere bağışlamayı düşünüyorum. İyice araştırıyorum. Aynı bu şekilde Türkan Saylan’ın kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamayı düşünüyorum” dedi.