Samuray Kılıçlı katili avukat annesi savundu: Serbest bırakılsın

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 9:38 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 12:21 pm

Samuray kılıçlı cinayetin görüntüleri ortaya çıkarken, katilin avukat annesi savunma yaptı. Saldırıdan sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri tüyler ürpertti.

İstanbul Ataşehir’de bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde Samuray Kılıcı bulunan Göktuğ Boz‘un saldırısına uğradı. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre şüpheli, hiçbir şey söylemeden elindeki 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcını Cengiz’e peş peşe saplamaya başladı. Boz çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilirken, avukat olan annesi de yaptığı savunmada, oğlunun 14 yaşından beri psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, gözlem altında tedavisinin yapılmasını istedi.

Samuray kılıçlı cinayetin görüntüleri çıktı

AVUKAT ANNESİ HAKİMLİKTEN TEDAVİ TALEBİNDE BULUNDU

Şüpheli Boz’un avukat olan annesi de hakimlikte savunma yaptı. Anne Ayşe Nejla Yomralıoğlu “Ben şüphelinin aynı zamanda annesiyim. Kendisi 14 yaşından beri psikolojik tedavi görmektedir. Verilen ilaçları düzenli kullandıramadık. Son 2-3 senedir tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmemektedir. Sıkıntıların arttığını, akıl sağlığının yerinde olmadığını ben de gözlemledim. Bu sebeple gözlem altına alınmasını ve tedavisinin yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

“CEZAİ EHLİYETİNİ TARTIŞMAYA AÇACAKLAR”

Avukat anne Yomralıoğlu’nun savunmalarını TELE1’e değerlendiren hukukçular, “Akıl sağlığını tartışmaya açıp cezai ehliyetinin olmadığını kanıtlamaya çalışacaklar. Bu sayede cezaevinde değil dışarıda rehabilite edilmesini isteyecekler” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Ataşehir’de hiç tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla katleden erkek Can Göktuğ Boz’un, cinayeti işlediği ana ait görüntüler etraftaki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki bir sitenin önünde meydana gelen olayda, mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz’un saldırısına uğradı. Cengiz’e arkadan yaklaşan Boz, hiç bir şey söylemeden elinde tuttuğu yaklaşık 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe saplamaya devam etti. Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden Boz, daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı. Olaya ait görüntüler çevredeki sokak kameraları tarafından kaydedildi. Kaydedilen görüntülerde yolda yürüyen Cengiz’e arkadan yaklaşan Boz’un peş peşe kılıç darbeleri ile cinayeti işlediği görülüyor. Cinayeti işleyen Boz, Cengiz’in yere yığılmasının ardından olay yerinden hızla uzaklaşıyor. Katil Boz, cinayetin ardından, “Düşündüm ki kadın direnemez o yüzden onu öldürdüm ama pişmanım” ifadelerini kullanmıştı.

 

EVİNDE 15 TANE KILIÇ BULUNDU

Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli, daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı. Olayda hayatını kaybeden Başak Cengiz’in Ankara’da ikamet ettiği, geçici görevle İstanbul’da bir inşaat firmasında görevlendirildiği bu olaya kurban gitmese görevini tamamlayıp cumartesi günü evine döneceği öğrenildi. Polis ekipleri olaya ilişkin şüpheli Can Göktuğ Boz’u gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Can Göktuğ Boz, burada savcıya ifade verdi. Şüpheli Boz’un savcılık ifadesinde 3 yıldır tek başına yaşadığını, babasının ve annesinin 5 yıl önce boşandığını, babasının Kazakistan uyruklu başka bir kadınla evlendiğini söylediği öğrenildi.

Ataşehir’de Samuray kılıcıyla kadın cinayeti

 

“BİR KADINI BIÇAKLAMAYI DÜŞÜNEREK EVDEN ÇIKTIM”

Geçimini babasının yardımıyla sağladığını ifade eden Boz, olay günü akşam saatlerine kadar ikametinde oturduğunu, canının sıkıldığını belirtti. Boz, “İnternet ortamından satın almış olduğum kılıcımı çanta ile bilerek yanıma alarak, aşağıya indim. İnmeden önce kafamda kolay olduğunu düşünerek, bir bayan şahsı bıçaklamayı düşündüm. Sitenin önündeki kaldırımda bir müddet yürüdüm, bayan bir şahsın gelmesini bekledim. Daha sonra bir bayan şahsın kaldırımda yürüdüğünü gördüm, bu bayanın arkasından yürüdüm” dedi.

Samuray kılıçlı kadın cinayeti: Can Göktuğ Boz tutuklandı

“İYİ BİR BIÇAK ALANA KADAR BİRÇOK KEZ BIÇAK ALDIM”

Söz konusu kadını hatırlamadığını iddia eden Boz, kadına çantasından çıkardığı kılıcıyla 4-5 kez vurduğunu ve kadının yere düştüğünü belirterek ifadesini şu şekilde sürdürdü: “Bayan şahıstan birkaç kez ses geldi. Ne dediğini hatırlamıyorum. Tekrardan hızlıca koşarak elimde kılıcım ile birlikte ikametime gittim. İkametime girince kılıcım kanlı olduğum için banyoda yıkadım. Yarım saat sonra polis memurları geldi. Daha önceden bende bıçaklara karşılık az bir merak vardı. Birkaç tane alınca aldığım bıçakların dandik olduğunu görünce iyi bıçak alana kadar birçok kez bıçak aldım” dedi.

TUTUKLANDI

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de şüphelinin sevk edildiği suç maddelerinden tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Samuray kılıçlı cinayetin görüntüleri ortaya çıkarken, katilin avukat annesi savunma yaptı.