Samsung Galaxy A02s : 100 Dolar’lık telefon

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 6:52 pm

Samsung en uygun fiyatlı cihazlarından biri olan Galaxy A02s modelini kasım ayında tanıtmıştı. Bugün duyurulan Samsung Galaxy A02 teknik özellikleriyle ve fiyatıyla dikkat çekti. 

Akıllı telefon sektörünün en büyüklerinden olan Samsung, farklı seviyelerde ürettiği sayısız akıllı telefon modeliyle çok sayıda alternatife sahip. Şirket, son olarak yeni bir süredir yeni bir giriş seviyesi akıllı telefon üzerinde çalışıyordu.

Samsung Galaxy A02s

6,5 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlük özelliğine sahip bir LCD ekranı olan Galaxy A02, çentikli bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Bu çentikte yer alan ön kamera ise 5 MP çözünürlük özelliğiye karşımıza çıkıyor. Telefonun arka kısmında yer alan ikili kamera kurulumunda ise 13 MP ana kamera ve 2 MP de makro kamera yer alıyor. Telefonda parmak izi okuyucu sensör ise bulunmuyor. Samsung’un giriş seviye yeni telefonu, MediaTek MT6739 işlemciden güç alıyor. Cihaz, 3 GB RAM ve 32 GB depolama özelliine sahip. Ancak bir microSD ile bu alanı genişletebilirsiniz.

A02 bünyesinde, Android 10 tabanlı One UI’yi barındırıyor. 5.000 mAh kapasitesinde bataryası için hızlı şarj desteği yok. Şarj desteği, 7,75w hızlarda bir microUSB üzerinden şarj edilebiliyor. Telefon çift SIM desteği ile birlikte gelir ve ayrıca bir kulaklık jakına sahip. Teknoloji devi, A02 ile giriş seviyesinde düşük bütçeli bir cihaz sunuyor. Cihazın hangi bölgelerde satışa sunulacağı ya da ülkemize gelip gelmeyeceği de henüz net değil. Geri kalan tüm detaylar yüksek ihtimalle önümüzdeki günlerde netleşecektir.

Samsung küresel pazarda da güç kaybediyor