Samsung yeni katlanabilir telefon patenti aldı

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 4:13 pm

Samsung aldığı bu patente baktığımızda son derece ilginç bir tasarımın ortaya çıkacağını görüyoruz.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni katlanabilir telefon ile gündeme oturdu. Bir süredir katlanabilir ekranlı cihazlar üretmek için çalışmalarına devam eden şirket tasarımda ilginç detaylara yer veriyor. Katlanabilir yeni cihaz oldukça derin bir tasarıma sahip. Samsung bugüne kadar hiç böyle bir cihaz üretmedi.

Yeni akıllı telefon modelinin Galaxy Z Flip & Slide türünde olacağı görülüyor. Hem kaydırılan hem de katlanabilen yeni akıllı telefon modeli ilginç bir tasarıma sahip. Bu yeni cihazın gerçek bir ürün haline ne zaman geleceği kesin olarak bilinmiyor. Belki de şirket böyle bir tasarıma gerçek hayatta hiç yer vermeyecek.

katlanabilir telefon

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Samsung yeni patent ile birçok kullanım kombinasyonu oluşturacak. Yeni akıllı telefon modelinin Galaxy Z Flip gibi katlanıp açılabileceği görülüyor. Ayrıca kullanıcılar ekranı çekerek daha büyük bir ekran elde edebilecek.

 

Bugüne kadar birçok akıllı telefon markası benzer katlanabilir cihazlar üretti. Fakat şirketin sürprizi oldukça ilginç oldu. Patente baktığımızda akıllı telefon ekranının katlama noktasından da uzatılabilme özelliği olduğu görülüyor. Telefonun uzatıldığında oyun oynamaya elverişli hale geldiği görülüyor.

Samsung yavaşlatıcı yazılımı büyük tepki topluyor

Samsung yeni katlanabilir telefon iki kişinin aynı anda oyun oynaması için son derece ideal. Fakat bunun ne ölçüde işlevsel olacağı tam olarak bilinmiyor. İki kişinin karşı karşıya geçip oyun oynaması pek tercih edilebilir bir durum değil. Peki siz bu tür bir tasarım hakkında ne düşünüyorsunuz?