Samsun’da büyük coşku! Kılıçdaroğlu: Elini kolunu sallayan geliyor

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 2:25 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 4:17 pm

Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın seçim dönemindeki son mitingi olan Ankara mitingi öncesinde Samsun’da yurttaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, AKP’nin kendisini terör ile ilişkilendirdiği videoların ardından bugün “Açıkça söylüyorum, Bay Kemal’e milliyetçilik dersi verecek insan daha anasının karnından doğmadı” ifadesini kullandı.

Millet İttifakı 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekilliği seçimine iki gün kala Samsun’da miting düzenledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsunlu yurttaşlarla buluşurken, Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu eşlik etti.

MİLLET İTTİFAKI MİTİNGLERİNİ NOKTALIYOR

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak bileşeni liderler, bugün Samsun’un ardından başkent Ankara’da saat 18.00’de miting yapacak. Ankara mitingi Millet İttifakı’nın son mitingi olacak.

Kılıçdaroğlu: Kasetlerin arkasında Rusya’nın olduğuna dair elimizde somut delil var

AKŞENER VE YAVAŞ YOZGAT’TA YURTTAŞLARLA BULUŞTU

Millet İttifakı üyesi İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mansur Yavaş ise Yozgat mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi. Akşener ve Yavaş buradaki programının ardından Ankara’daki ortak mitinge katılacak.

SAMSUN’DA COŞKULU KARŞILAMA

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı üyesi liderler, Samsun’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Samsunlu yurttaşlar, miting için hazırlanan alanı doldurdu. Alanda, sık sık ‘hak hukuk adalet’ ve ‘birleşe birleşe kazanacağız’ sloganları atıldı.

Samsun’daki kalabalık havadan böyle görüntülendi.

SAMSUN 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Samsun’da 2018’de gerçekleştirilen son genel seçimde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 66,57 oranında oy aldı. Erdoğan’ın rakibi Muharrem İnce ise yüzde 23.06 oy aldı. İnce’yi yüzde 8.87 ile Meral Akşener, yüzde 1 ile Temel Karamollaoğlu takip etti.

Partilerin aldığı oylar ise şu şekilde: AKP (50.98), CHP (17.13), MHP (16.16), İYİ Parti (11.0), Saadet Partisi (1.43), HDP (1.29)

İMAMOĞLU: GENÇLER 14 MAYIS’TA TIPIŞ TIPIŞ EVİNE YOLLAYACAK

Programda ilk olarak Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, HÜDA PAR üzerinden sert sözlerle eleştirdi. İmamoğlu, “Bu ülkenin yetiştirdiği en değerli Polis müdürlerinden Gaffar Okkan’ı ve 5 polis memurumuzu şehit eden anlayışı ittifakına kattın. İstanbul’dan da vekil adayı yaptın. İşte senin Cumhur İttifakı’n. İşte senin yol arkadaşlarının zihniyeti bu. Bu parti Anayasa’nın ilk 4 maddesine karşıyım diyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu

Yurttaşlara seslenen İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Samsun gençlik demek, 19 Mayıs demek, Mustafa Kemal Atatürk demek. Kurtuluş ve kuruluşa atılan adım demek. Mustafa Kemal Atatürk adım attığında 38 yaşında gencecik bir subaydı. Anadolu’nun kaderini sırtlamıştı. En çok milletine, özellikle gençlere güveniyordu.

*Bize gülmeyi unutturdular. Biz milleti yeniden güldüreceğiz. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu demokrasi bayramının mimarı gençler olacak. Bu ülkede büyük işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek, onlara adil fırsatlar yaratmak lazım.

*Köşeye sıkıştıklarında düşman yaratma derdindeler. Gençler, 14 Mayıs günü kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu bayramın mimarı siz olacaksınız gençler.

*7 düvel 14 Mayıs’ı bekliyormuş. Yapma ya. Dünyanın başka derdi yok sizinle uğraşacak.

*Ekonomiyi batırdılar, işsizliği enflasyonu patlattılar. Depremde o canım insanlarımıza beyefendi talimat vermedi diye 48 saat depremzedelere yardım edilmedi. Ama bunlar giderse devlet bitermiş. Hadi oradan, hadi oradan!

*Devleti çökerttiniz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini mülakat adı altında ezdirdiniz. Torpilli yakınlarınızı en güzel makamlara getirdiniz. Sözde dernekleriniz, vakıflarınız milletin vergilerini geçim kaynağı yaptı. Memleketimizi milyonlarca mülteciyle bunlar doldurdu.

*Enflasyonu yüzde 100’ün üzerine, bu beceriksiz adamlar çıkarmadı mı? Millet geçim derdinde ama bunlara sorsan onlar giderse ülke bitecek. Siz gidince memleket güzelleşecek, huzur gelecek, bereket gelecek, bolluk gelecek.

“SİNAN ATEŞ CİNAYETİNİ AYDINLATAMADILAR”

*Ülkücü Sinan Ateş ülkenin başkentinde katledildi. Neredeyse 5 ay oldu. Olayı aydınlatamıyor devlet. Sus pus, başsağlığı bile dilemediler. Adaleti unuttular. Sence önce halis ülkücülerin katillerini ve arkasındakileri bul. Bırak başka işleri.

“GAFFAR OKKAN’I ŞEHİT EDEN ANLAYIŞI İTTİFAKI’NA KATTIN”

*Bu ülkenin yetiştirdiği en değerli Polis müdürlerinden Gaffar Okkan’ı ve 5 polis memurumuzu şehit eden anlayışı ittifakına kattın. İstanbul’dan da vekil adayı yaptın. İşte senin Cumhur İttifakı’n. İşte senin yol arkadaşlarının zihniyeti bu. Bu parti Anayasa’nın ilk 4 maddesine karşıyım diyor.

KARAMOLLAOĞLU: KILIÇDAROĞLU’NA GÜVENDİĞİM İÇİN DESTEK VERDİM

İmamoğlu’nun ardından kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geldi.

Karamollaoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*İş para noktasına gelince kesenin ağzı açılıyor ama kesenin dibi delik.

*Cumhurbaşkanı Adayımı Kemal Kılıçdaroğlu. Birçok yerde bana sordular, neden Kılıçdaroğlu dediler. Ben kendisini tanıdım, ben güveniyorum. Güvendiğim için de kendisinin cumhurbaşkanı olması için her türlü desteği veriyorum.

*Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan hiçbir ülkede huzur ve barış olmaz.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu

*İsraf bütün kaynaklarımızı tüketebilir. ‘İtibar kazanmak için israf edebilirsiniz’ diyor. İtibar kazanmak için yaptığımız harcama haramdır. İnsanlar karnını doyuramazken, aldıkları ücretle geçinemezken nasıl saraylarda geçinirsiniz!

*Biz israf musluğunu kapatalım, 100 milyarlar birikir. Yanlış yatırımlar da kalksın, topladınız mı bunları cebimizde 350 milyar lira kalır. Dibi delinen Merkez Bankası’nın kasası dolmaya başlar. Devlet Planlama Teşkilatında görev yapmış, belediyecilik yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum: 3 israf musluğunu kapatalım, yüz milyarlar birikir.

*İşçi kardeşlerimize güzel bir zam verdiler. Kılıçdaroğlu’nun vaadinin çok az üstünde zam yaptılar. Bunların kıymeti yok. Kaçakları tıkamadıktan sonra ne verirseniz verin enflasyon eritir.

DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU’NUN VİDEOSUNU MONTAJLADILAR

*Seçime son 2 gün kaldı. Söyleyecek sözleri kalmadı yalana başladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığına hiç yakışmayacak şekilde Kılıçdaroğlu’nun videosunun arkasına PKK terör örgütü bazı isimlerle montajladılar. Başka söyleyecek sözü kalmayanlar bunu yapar. Buradan Erdoğan’a ve iktidara sesleniyoruz: Türkiye’yi hiçbir terör örgütüne asla teslim etmeyeceğiz. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan eden zihniyete de müsaade etmeyeceğiz.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

*Kendileri İmralı’yla, Kandil’le görüştü. İmamoğlu’nun seçilmemesi için İmralı’dan mektup getirenlere bu postacı kimdi diye soracağız. Bizim anlımız açık.

*Bunlar yalan dolan içindeler, Diyanet’i kapatacaklar diyorlar. Kimin aklına gelir bu. Sizleri kandırmak için yalana başvuruyorlar. Erdoğan bir açıklama daha yapmış ’15 Temmuz’da istiklal ve istikbalimize nasıl sahip çıktıysak gerekirse canımız pahasına yine sahip çıkarız’ demiş. Şimdi hesap sorma vakti bizim. 15 Temmuz’un  baş faili olan bir paşanın ağabeyini Hollanda’ya büyükelçisini kim yaptı Erdoğan, kim yaptı?

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE’Yİ HUZURU, BARIŞI, ERDEMİ GETİRECEĞZİZ

İmamoğlu, Karamollaoğlu ve Davutoğlu’nun konuşmalarının ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye geldi.

Samsunlulara hitap eden Kılıçdaroğlu‘nun açıklamalarından satır başları şöyle:

*Size söz hazırım. Birlikte mücadele edeceğiz. Yaşlısıyla, genciyle. Kadınıyla, erkeğiyle birlikte mücadele edip; barışı, huzuru, erdemi, kardeşliği, irfanı ve güzelliği hep beraber getireceğiz. Size söz!

*Sözüm söz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğim.

*Sarp’a kadar uzanacak Mustafa Kemal Atatürk’ün hayaliydi… 22 yılda bir demiryolu yapamadılar. Bay Kemal’in iktidarında bunların tamamını yapacağız.

*Emekli, gençliğinde çalışan üreten ve sigorta primini yatırıp emekli olan kişidir. Emekli olunca ele muhtaç olmaması, huzur içinde yaşaması lazım. Parayı vermediler. İki bayramda birer ikramiye verin dedim önce para yok dediler sonra biner lira verdiler. Benim 2015’ten beri sözüm var. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz dedik. Vermediler. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye alacaklar. Analarının ak sütü kadar helal o para.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

“BEŞLİ ÇETEDEN PARAYI SON KURUŞUNA KADAR ALACAĞIM”

*Tam 27.5 yıl devlette çalıştım, paranın nereye harcanacağını siyasi otorite belirler. Paraların büyük bir kısmını Beşli çeteye veriyorlar. Ben o beşli çetelerden parayı son kuruşuna kadar alıp halka vereceğim. Onlar yandaşlara çalışıyor, Bay Kemal vatandaşa çalışacak.

Kılıçdaroğlu: Beşli çetelere kapıları kapattım şimdi suikast tehditleri

*Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Sakın “1 oydan ne olacak” demeyin. Hayır, sandığa gidilecek oy kullanılacak.

*Elektrik düğmesine bastığınızda 4 çeşit, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Bu paralar nereye gidiyor? Mutfaktaki yangın ne? Beyler cennette, size cehennemi layık görüyorlar. Her mutfağa huzuru getireceğim.

“PUTİN ERDOĞAN’I KAPISINDA BEKLETİP DÜNYAYA İZLETTİ”

*Açıkça söylüyorum, Bay Kemal’e milliyetçilik dersi verecek insan daha anasının karnından doğmadı. Nokta. Sen gidersin 33 askerimiz Suriye’de şehit edildi. Nereye gittiler. Putin’in kapısına gittiler. Putin ne yaptı? Kronometreyi açtı bütün dünyaya seyrettirdi. Bu mu milliyetçilik? Benim ağrıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden birisi bir başka devlet başkanının kapısında dakikalarca bekletilmez. Size söz veriyorum 85 milyonun yüzünü yere eğdirmeyeceğim.

*Bu kardeşiniz geç iki yıl içinde Suriyelileri uğurlayacak. Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız, herkes gelecek, herkes haddini bilecek!

*Anadolu’nun içini dolduracağız. Anadolu büyüyecek. Kaynakları doğru kullanacağız. Her kuruşun hesabını vermek benim namus borcumdur. Türkiye’de herkes paranın nerelere harcandığını görecek.

“ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI’NI AÇACAĞIZ”

*Çarşamba’ya sözüm var. Geleceğim. Çarşamba Şeker Fabrikası’nı açarken bütün Çarşambalılar orada olacak.

Kılıçdaroğlu: Beşli çetelere kapıları kapattım şimdi suikast tehditleri