Kılıçdaroğlu: Beşli çetelere kapıları kapattım şimdi suikast tehditleri

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2023 Cuma 1:10 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 1:15 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Beşli Çete ile yaptığı açıklamaların yer aldığı bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu, videoda “418 milyarı iktidarımızda tahsil edeceğiz dedim. Önce benimle konuşmak, anlaşma istediler. Kapıyı yüzlerine kapattım. Her türlü operasyona başvurdular. Ve artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri… Siz mi beni korkutacaksınız hodri meydan” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal çıktığı yoldan asla dönmez. Milletimiz için, milletimizle birlikte. Allah yardımcımız olsun” notuyla yeni bir video paylaştı.

Videoda, Kılıçdaroğlu’nun 17 Ocak 2023’te Meclis’teki grup toplantısında kullandığı ifadeler yer aldı. Beşli Çete ile mücadelesini anlatan Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:

“Çetelerin, mafya artıklarının, uyuşturucu baronlarının çaldığı 418 milyarı iktidarımızda tahsil edeceğiz dedim. Önce benimle konuşmak, anlaşma istediler. Kapıyı yüzlerine kapattım. Her türlü operasyona başvurdular. Ve artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri… Son uyarılarını yapıyorlar akıllarınca.

“HODRİ MEYDAN GÖRÜŞELİM”

“Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar… Siz mi beni korkutacaksınız? Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa, ayakta ölmeyi tercih ederim. Hodri meydan gelin görüşelim. Allah nasip eder de yaşarsam görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Eğer bana bir şey olursa halkıma emanetimdir: O 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz. Benim size vasiyetim budur.”

MERDAN YANARDAĞ SUİKAST İDDİASINI PAYLAŞMIŞTI

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast yapacak bir grubun Türkiye’ye girdiği yönündeki bir iddianın kendisine ulaştığını belirtti.

Yanardağ, “Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yaşamını derinden etkileyecek önemli bir olayı, -geç bir saatte de olsa- kamuoyu ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kaynağıma güvendim.. Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapacak bir grubun Gürcistan’a Türkiye’ye girdiği belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.

Yanardağ açıklamasının devamında ise şunları söyledi.

2-İddiaya göre, affedilmesinin karşılığı olarak bu işi organize eden kişi ise, firari işadamı Galip Öztürk. Metro Holding ve Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, uzun sürediir bu ülkede (Gürcistan) yaşıyordu. Öztürk, bir kişiyi öldürmeye azmettirme suçundan mahkum olmuştu.

3- Dediğim gibi bu bir iddia.. Kesin olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle isimler konusunda emin değilim. Ama çok önemli.. Düşük olasılıklı bir iddia olsa da, devletin bütün güvenlik birimlerinin dikkate almasının gerekli olduğunu düşünüyorum.

“4- Bugünkü Samsun mitingine dikkat.. Suikast girişiminin bu mitingde yapılacağı da ileri sürülüyor. İlgili herkes uyarıyı dikkate almalı.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu iddiaları sosyal medya hesabından duyuran ve önlem alınması için uyarıda bulunan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı.

Merdan Yanardağ’dan ‘Kılıçdaroğluna suikast için Gürcistan’dan tim geldi’ iddiası