Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı finalistler belli oldu

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:25 am - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:25 am

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçlarında Barcelona’yı eleyen PSG ile Atletico Madrid’i eleyen Borussia Dortmund yarı finale yükseldi.

Barcelona deplasmanda 3-2 kazandığı ilk maçın avantajıyla sahaya çıkarak henüz 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Katalan devinde 29. dakikada Araujo direkt kırmızı kart gördü. PSG rakibinin 10 kişi kalmasının ardından 40. dakikada Barcelona’nın eski oyuncusu Dembele ile durumu 1-1’e getirdi ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

54. dakikada Vitinha ve 61. dakikada penaltıdan Mbappe ile golleri bulan PSG skoru 3-1’e getirdi. 89. dakikada Mbappe bir gol daha atarak skoru 4-1 yaptı ve bu sonuçla müsabakayı kazanan PSG yarı finale yükseldi.

Öte yandan Barça’da teknik direktör Xavi de 56. dakikada tribüne gönderildi.

ZAFER DORTMUND’UN

Günün diğer maçında Borussia Dortmund 2-1 yenildiği maçın rövanşında Atletico Madrid’i ağırladı. Gol düellosuna sahne olan maçı 4-2 kazanan Alman ekibi turu geçen taraf oldu. Dortmund’a görkemli galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Brandt, 39. dakikada Maatsen, 71. dakikada Füllkrüg ve 74. dakikada Sabitzer attı. Atletico Madrid’in gollerini ise 49. dakikada kendi kalesine Hummels ve 64. dakikada Correa kaydetti.

Bugün turu geçen PSG ve Dortmund böylece yarı finalde birbirleriyle eşleşti. Şampiyonlar Ligi’ndeki diğer iki yarı finalistler yarın oynanacak maçların ardından belli olacak.

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oluyor

 

Kaynak: AA