Şampiyon Verstappen kaldığı yerden devam etti

Yayın tarihi: 5 Mart 2023 Pazar 7:44 pm - Güncelleme: 5 Mart 2023 Pazar 7:47 pm

Formula 1’de sezonun ilk yarışında kazanan Max Verstappen oldu.

Formula 1 Dünya Şampiyonası tarihinin en uzun sezonu Bahreyn Grand Prix’siyle başladı. Sahir bölgesinde bulunan 5,4 kilometrelik Uluslararası Bahreyn Pisti’nde düzenlenen sezonun ilk yarışında, son 2 sezonun şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen, bitiş çizgisini ilk sırada geçerken takım arkadaşı Serigo Perez ikinci sırada yer aldı.

Yarışın en büyük sürprizine ise Fernando Alonso imza attı. İspanyol çifte şampiyon, 45. turda eski takımı Ferrari’den Carlos Sainz’ı geçerek Aston Martin’i podyumun üçüncü sırasına taşıdı.

FERRARI’NİN ŞANSSIZLIĞI DEVAM ETTİ

Takım patronu Mattio Binotto’nun istifası ve Fred Vasseur’un göreve gelişiyle 2023’te yeni bir sayfa açan Ferrari, sezonun ilk yarışında da şanssızlığını kıramadı. Yarışa 3. sıradan başlayan ve pozisyonunu rahat bir şekilde sürdüren Ferrari pilotu Charles Leclerc, 41. turda yaşadığı mekanik arıza nedeniyle yarış dışı kaldı.

Leclerc’in kenara gelmesiyle takım arkadaşı Carlos Sainz 3. sıraya yükselse de, yarışın devamında Ferando Alonso’un arkasında kalan Sainz, Ferrari’nin podyum umutlarını koruyamadı.