Salim Şen’den Yanardağ’a kumpasta Mehmet Ali Çelebi’ye sert sözler!

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 12:41 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:29 pm

Hukukçu Salim Şen, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘a kurulan kumpasta montaj videoyu sosyal medyada paylaşan AKP’li Mehmet Ali Çelebi’ye tepki gösterdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

İşte Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraz dilekçesinin öne çıkan bölümleri!

Hukukçu Salim Şen, Yanardağ’a kurulan kumpasın CHP’den istifa ederek önce Memleket Partili olan sonra da AKP saflarına geçen eski Ergenekon kumpası sanığı Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin eliyle sosyal medyada servis edilmesini, “Yanardağ’ın konuşmasından cımbızla bir kaç bölüm uç uca eklenip montaj bir video hazırlanarak, 6 gün sonra sosyal medya üzerinden servis edilerek bu süreç başlatıldı. Bir linç yaratıldı. Tam o gece eski CHP Milletvekili sonra dönerek AKP saflarına katılan, eski Teğmen Ergenekon kumpasında Merdan Yanardağ’la birlikte o süreci yaşamış Mehmet Ali Çelebi tarafından yapıldı. Bu tabi kamuoyunda derin bir hayal kırıklığının yaşanmasına sebep oldu” dedi.

“SAĞINA SOLUNA BAK MEHMET ALİ”

Şen, Çelebi’nin siyasi çizgisinde bu kadar hızlı bir dönüşüm yaşanmasını ise, “Mehmet Ali Çelebi’yle aynı okuldan yetişmiş bir Harbiyeli olarak her duyduğumda derin bir utanç duyuyorum. Harbiye ruhu bu değil. Orada sahiplendiğin ruh bu değil Mehmet Ali Çelebi. Atatürk’ün Harbiye’sinde yetişmiş bir subayın bu kadar hızlı bir dönüşümü utanç verici bir şey… PKK övücüleriyle bir arada olamayız diyor. Mehmet Ali, oturduğun sıranın sağına soluna bak bakalım kimleri göreceksin. Orada bugüne kadar tam da o terör örgütünü öven şahsiyetlerle yan yana oturduğunu göreceksin” sözleriyle eleştirdi.