Salim Şen’den emekliye simit sat diyen MHP’liye: Yüzü kızarmıyor

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 11:03 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 11:06 pm

Haber: Özlem Aktürk

Hukukçu Salim Şen TELE1’de yayınlanan Söz Bizde programında açlıkla mücadele eden emekliyle dalga geçer gibi “Simit sat, su sat” diyen MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı’yı sert sözlerle eleştirdi. Şen, Kaşlı’ya ‘Yüzü kızarmıyor’ diye seslendi.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı katıldığı bir televizyon programında açılıkla mücadele eden emeklilerle dalga geçer gibi açıklamalar yaptı. ‘Her şeyi devletten beklememek gerekli’ diyen Kaşlı emeklilere seslenerek, “10 bin lira ek gelir getirecek. Daha önce ben biliyorum, öğretmen, okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını isteriz sadece devletten beklemek yerine” ifadelerini kullandı.

Sefalet ücretine mahkum edilen emekliye Cumhur’dan akıl almaz öneri: Su-simit satın

Kaşlı’nın bu sözlerine Hukukçu Salim Şen TELE1’de yayınlanan Söz Bizde programında sert eleştiriler yöneltti. Şen, Kaşlı’ya “Yüzü kızarmıyor. Senin 150 bin lira milletvekili maaşını o 10 bin lira alan emekli ödüyor. Ondan kesilen sosyal güvenlik primlerinin karşılığı olarak sana veriyor. Senin görevin onun refahını sağlamakken ‘git simit sat’ diyorsun” diye seslendi.

“HANGİ EKONOMİYİ KONUŞACAĞIZ”

Türkiye’de iki çeşit ekonominin oluştuğunu belirten Şen, “Bu ülkede iki ekonomi var. Emeklinin halkın.. Bir de ülkeyi yönetenlerin ekonomisi var. Saraylara sıkışmış itibardan tasarrufun yapılmadığı, kamu kaynaklarının eşe dosta peşkeş çekildiği… Onlar çıkıp diyor ki emekliye ’10 bin lira yetmiyorsa simit sat, sut sat’ diyor. Bu ülkede insanlar bebeklerini satılığa çıkarttılar. Hangi ekonomiden konuşacağız? Erdoğan’ın ekonomisi mi? Bizim ekonomimiz mi?” dedi

Kaynak: TELE1