Sefalet ücretine mahkum edilen emekliye Cumhur’dan akıl almaz öneri: Su-simit satın

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 10:33 am - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 10:53 am

AKP’nin sefalet ücretine mahkum ettiği emeklilerin geçim derdi her geçen gün büyürken Cumhur İttifakı ortağı MHP’den tepkilere yol açacak bir öneri geldi. MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 80’li yıllara işaret ederek emekliye “ek iş yapın” tavsiyesinde bulundu. Kaşlı, “Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Sadece devletten beklemek yerine aile ekonomisine katkı sağlanmalı” dedi.

İktidarın açlık sınırının altında bir maaşa mahkum ettiği emekliler, yerel seçim sürecinde en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam ediyor. Büyük bir bölümü 10 bin lira maaş alan 16 milyon emekli, seçim öncesinde hala iktidardan zam bekliyor. Emekli, serzenişini kimi zaman eylemlerde, kimi zaman kuyruklarda dile getiriliyor.

Ana muhalefet lideri Özgür Özel, gittiği her ilde emekli maaşlarının yetersizliği nedeniyle iktidara tepki gösterirken, AKP’den ise konuyla ilgili olumlu bir adım gelmedi.

Murat Kurum’un oy istediği emekli: 20 sene sizi savundum artık yüzüm yok

AÇIKLAMALAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Son olarak hafta sonu AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingleri öncesinde AKP tarafından bir beklenti gündeme getirildi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Cumhurbaşkanımızın bugün Ankara’daki yarın İstanbul’daki mitinglerini iyi dinleyelim” ifadelerini kullandı ancak Erdoğan mitinglerde yeni düzenleme olduğuna dair bir mesaj vermedi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de emekliye seyyanen zamma ilişkin bir çalışma olmadığını belirtti.

Özgür Özel: Emekliler için bu suçu işlemeye devam edeceğim

CUMHUR’DAN AKILALMAZ ÖNERİ

AKP’li isimlerin ardından bir garip açıklama da Cumhur İttifakı ortağı MHP’den geldi. MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 80’li yıllarda öğretmenlerin mesai sonrası su-simit satarak ek gelir elde ettiğini öne sürerek emeklilere de bunu öneriyi sundu.

Kanal 68’de katıldığı yayında emeklilerin durumuna ilişkin konuşan Kaşlı şunları dile getirdi:

“Bizim de bir şey yapmamız lazım. Domates mi yetiştiririz, su mu satarız, başka bir şey mi satarız… Aile ekonomimize 10 bin lira ek gelir getirecek ikinci ek bir iş… Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80’li yıllarda. Onun için vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını… Sadece devletten beklemek yerine” 

Emekli nasıl sefalete mahkum edildi? Yasa 2008’de çıkarıldı, AKP ‘reform’ dedi

emekli, emekli maaşı, mhp, cumhur ittifakı, emekliye ek iş önerisi, Ramazan Kaşlı

Kaynak: HABER MERKEZİ