Salim Şen’den Akar’a: Darbeci Mehmet Dişli’nin kriz merkezini yönetmesine neden sessiz kaldın?

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 11:33 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 5:25 am

Hukukçu Salim Şen, 15 Temmuz Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir gün sonra darbeci generalle aynı helikoptere bindiğini belirterek, “Mehmet Dişli’nin 5 saat neden başbakanlık kriz merkezini yönetmesine sessiz kaldın?” dedi.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın  Türk askerine çuval geçiren Amerikan generalinden madalya alması konuşuldu. Hukukçu Salim Şen, meselenin madalya olmadığını madalyayı takan kişinin olduğunu vurguladı. Şen, şunları dile getirdi:

Hulusi Akar ağzını bozdu

“BU ADAM BENİM NAZARIMDA ALÇAKTIR”

“Bu liyakat madalyası daha önce başka genelkurmay başkanlarına da verildi. Burada konu olan madalya değil madalyayı takan kişi. O madalyayı takan kişi, senin komuta ettiğin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu subaylarının başına çuval geçiren alçak. Ben Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 seneye yakın onurlu üniformasını taşımış biri olarak bu adam benim nazarımda bir alçaktır, bir şerefsizdir. Bu ABD Kara Kuvvetleri Komutanı, benim kahraman askerlerimin başına çuval geçirip o görüntüyü servis eden kişi her kimse, ben karşılığını veriyorum. Bir Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı ve eski subay olarak. Bu alçaktan madalya almak ne kadar onurlu bir eylemdir?

“SENDEN BEKLENEN HESAP SORMAKTI”

Bunu reddetmek ne kadar onurlu duruşdur? Bize bunu Akar anlatmadı. Biz madalyadan değil bu kişiden bahsediyoruz. Senden beklenen fırsatı bulup hesap sormaktı.

“NEDEN DARBECİ GENERALLE AYNI HELİKOPTERE BİNDİN?”

Salim Şen, Hulusi Akar’ın 15 Temmuz girişiminde yaşadıklarını hatırlattı. Şen, Akar’ın darbe girişiminden bir gün sonra neden darbeci general Mehmet Dişli ile aynı helikoptere binip ardından Başbakanlık Kriz Merkezi’ni yönetmesine izin verdiğini sordu. Şen şunları dile getirdi:

“Bakın 84 milyonun huzurunda Hulusi Akar’a bir kez daha soruyorum. Hepsini geç. Esir edilmiş olabilirsin, cesaretin yetmemiş karşı çıkamamış, farklı düşüncelerle bunu da atlatayım demişssindir, bunların hepsi insani tavırlar kabul ediyorum. Bana şunu anlat; 16 Temmuz sabahı darbe teşebbüsü tamamen pasifize edilip bitirildiğinde saaat 10’da bulunduğun Akıncılar Kışlası’ndan helikopterle havalanıp Çankaya Köşkü’ne indin. Hemen yanında birlikte indiği kişi Mehmet Dişli’ydi. Bir gece önce seni esir alan, sana tebliğde bulunan sizi kanaat önderimizle konuşturalım başımıza geçin diyen 12 saat rehin alan kişi. Boynuna ilmik geçirenler. Helikopterle Dişli ile indikten sonra sol arkasında adeta bir yaver gibi birlikte emin adımlarla Çankaya Köşkü’ne girip öğleden sonra saat 3’e kadar Dişli’nin 5 saat Başbakanlık Kriz Merkezi’ni yönetmesine sessiz neden kaldın? Niçin o kişinin öğleden sonra gözaltına alınması talimatı verdin?”