Salim Şen: Çocukları Milli Savunma ve İçişleri Bakanı’ndan uzak tutun

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 10:39 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 10:39 pm

Hukukçu Salim Şen, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın İYİ Partili Aytunç Çıray’a “Nah alırsın böyle oy” demesine tepki gösterdi. Şen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiğini hatırlatarak, “Adeta diyeceğim ki gençleri, çocukları Milli Savunma ve İçişleri Bakanı’ndan uzak tutun. Her ikisi de ülkenin ahlak ve güvenlik sorunu haline gelmeye başladılar” dedi.

TBMM’deki Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İYİ Partili Aytun Çıray’ın ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası almasına ilişkin sorusuna “Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy” diyerek yanıt verdi.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça isimli programda Hukukçu Salim Şen, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ağzını bozmasına tepki gösterdi.  Salim Şen şunları dile getirdi:

Hulusi Akar ağzını bozdu

“BUNLARI YORUMLAMAK YÜZÜMÜZÜ KIZARTIYOR”

Her hafta Bunları yorumlamak durumunda kalmak yeterince yüzümüzü kızartıyor. Bu nasıl bir seviyesizlik, düşkünlüktür. Bir hafta evvel bu ülkenin İçişleri Bakanı, Komisyon’da açık açık ‘Kılıçdaroğlu şerefsiz’ diyebildi. Milli Savunma Bakanı kalkmış ‘nah oy alırsınız’ demiş. Son derece seviyesiz yakışksız. Ben tekrarlarken zül addederim milletin önünde. Bir devlet görevlisinin… devlet adamı diyemeceğim. Bu bir devlet adamı tarzı değil. Sıradan atanmış memur bile değil, parti görevlisinin. Sanki hiç devlet adabı ile tanışmamış, bütün amacı parti menfaatleri korumak olan bir görevlinin tavrı ve tarzı.

“ÇOCUKLARI UZAK TUTUN”

Bu bu ülkeye yakışmıyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne hiç yakışmıyor. 100 yıllık Cumhuriyet bilgilerine ahlakına hiç yakışmıyor. Adeta diyeceğim ki gençleri, çocukları Milli Savunma ve İçişleri Bakanı’ndan uzak tutun. Her ikisi de ülkenin ahlak ve güvenlik sorunu haline gelmeye başladılar.

Sana ne denmiş? Aytunç Çıray ne demiş? Senin askerine çuval geçiren ABD komutanının elinden liyakat nişanı alırken neden reddetmedin hiç mi hicap etmedin? demiş.  Çok haklı soru.

Sen bu silahlı kuvvetlerin genelkurma başkanlığını yapmış biri olarak hicap duyacaksan, ordumuzun askerlerine başına çuval geçirenlere karşı çıkmalıydın.

Sen bu kadar ilkelerinin peşindeysen 36 askerimizi şehit eden Rusya’ya bayrak açmalıydın.  Erdoğan’ı Putin’in kapısında beklettiklerinde karşı çıkmalıydın. ”