Salgın döneminde beklenen ‘doğum patlaması’ yaşanmadı

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 8:12 am - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 8:12 am

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyanın dört bir yanında insanların evlerine kapanmasının doğum oranlarında artışa yol açacağını düşünenler yanıldı.

 

Nüfus hareketleriyle ilgili uzmanlar açısından, bu dönemde doğum oranlarının düşüyor oluşu sürpriz değil.

ABD’deki Maryland Üniversitesi’nden sosyoloji profesörü Philip N Cohen, “Salgının ne kadar etkili olduğunu görünce bu sonuca hiç şaşırmadım” diyor, “Ama yine de böyle bir şeyi olurken izlemek, insanda şok etkisi yaratıyor” diye ekliyor.

Geçen yılın Haziran ayında ABD’deki Brookings Enstitüsü’nden iktisatçılar, salgın döneminde ülkede, 300 bin daha az bebek doğacağını tahmin etmişti.

Aynı dönemde Avrupa’da insanların çocuk doğurma planlarıyla ilgili bir araştırma, Almanya ve Fransa’da 2020 yılı içerisinde çocuk sahibi olmayı düşünenlerin yüzde 50’sinin doğumu erteleme kararı aldığını, İtalya’da ise çocuk sahibi olmayı planlayanların yüzde 37’sinin bundan tamamen vazgeçtiğini ortaya koyuyordu.

ABD’de Salgın Hastalıkları Kontrol ve Engelleme Merkezleri (CDC) tarafından hazırlanan bir raporda ise geçtiğimiz Aralık ayında doğum oranlarının yüzde 8 civarında düşüş gösterdiğine işaret ediyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ