Sahte doktorun yurt arkadaşı: Tek yalanı doktorluk değil

Yayın tarihi: 30 Kasım 2022 Çarşamba 3:11 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2022 Çarşamba 3:11 pm

Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Özkiraz’ın yurt arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi, “Tek yalanı doktorluk değil” dedi.

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini doktor olarak tanıtan Ayşe Özkiraz hakkında skandallar teker teker çıkmaya başladı. Özkiraz’ın nişanlı olduğu kişi tarafından ihbar edildiği ve doğum gününde ‘ÇAPA’nın gururu’ çelengini de hastaneye gönderttiği ortaya çıktı.

Sahte doktor Ayşe Özkiraz’ı aldattığı sevgilisi ifşa etmiş

Özkiraz’ın İstanbul’da kaldığı yurt arkadaşı yandaşa ATV’ye konuştu. Burcu Saz, ”Tek yalanı doktorluk değil” dedi.

Bir süre yakın arkadaş olduklarını belirten Saz, ”Kendisi ile aynı yurtta kalıyordum. Kendisini bize birinci sınıf tıp öğrencisi olarak tanıttı. Sürekli Çapa’ya gidiyordu. Bizi de yanında götürüyordu” ifadelerini kullandı.

Sahte doktor doğum gününde kendine çelenk göndermiş! Çapa’nın gururu seni seviyoruz

HALAM VE AMCAM ÇAPA’DA CERRAH DEMİŞ

Saz; halasının ve amcasının da Çapa Tıp Fakültesi’nde cerrah olduğunu söyleyen Özkiraz’ın o zamanlar okulda kimseyi tanımamasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Yine yurt arkadaşı Saz’ın ifadelerine göre; Özkiraz yalan söylemeyi seviyor ve sosyal bir hayatı yoktu.

Sahte doktorun annesi: Benim çocuğum asla böyle bir şeye kalkışmaz

Özkiraz, sürekli çantasında steteskop ve doktor önlüğü taşıyor ancak sınav zamanlarında ders çalışmıyordu.

GÖRÜNTÜLÜ ARAYIP PLAKET GÖSTERMİŞ

”Bir gün beni görüntülü arayarak dönem birincisi olduğuna dair plaket gösterdi” diyen Saz şüphe üzerine başarı listesine baktıklarını ancak Özkiraz’ın ismini göremediklerini söyledi.

SAHTE BEYİN CERRAHI KENDİSİ HEMŞİRE OLARAK DA TANITMIŞ

Saz, Özkiraz’ın ifadeleri ile gözaltına alınıp serbest bırakılan ‘sahte beyin cerrahı’ hakkında da şunları dile getirdi:

Sahte diploma çetesi! Üniversite 15 bin TL yüksek lisans 20 bin TL

”Başka bahsettiği isimlerin de başarı listesinde olmadığı görüldü. Arkadaşlarının konuyu yurt yönetimine bildirmesinin üzerine yurttaki belgelerine bakıldı. Hepsi shoptu. Abim yeğenim diye tanıttığı insanlar, erkek arkadaşının akrabaları çıktı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan kişi ile birkaç defa karşılaştık. Kendisini bana hemşire olarak tanıtmıştı. Hemşire kıyafetleri vardı üzerinde.”

Sahte doktorun sahte beyin cerrahı arkadaşı da yakalandı