Şahintepe Barınma Meclisi avukatları olan Can Atalay için nöbete başlayacak

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 1:45 pm

Başakşehir Şahintepe Barınma Meclisi, mazbatasını almasına rağmen cezaevinde tutulan TİP Milletvekili ve avukatları Can Atalay için Cuma akşamı nöbete başlayacak.

Toplumun çeşitli kesimlerinden Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatası verilmesine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na aday gösterilmesine rağmen cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’a özgürlük talebi yükselmeye devam ediyor.

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm nedeniyle barınma hakları için mücadele eden Şahintepe Barınma Meclisi de avukatları olan Can Atalay için 16 Haziran Cuma akşamı saat 20.00’de nöbete başlayacaklarını duyurdu.

Meclis’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “21 gün önce Barınma hakkımız için yaktığımız ateşi TİP’ten Hatay milletvekili seçilen ve mazbatasını aldığı halde halen cezaevinde haksız yere tutulan gönüllü hukukçularımızdan Av. Can Atalay için yükseliyor. 16.06.2023 cuma günü saat 20:00’de Çetinkaya Ailesinin bahçesinde CAN için nöbet tutuyoruz. Tüm Şahintepeyi Av. Can Atalay’a destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Barolar Birliği’nden TBMM’ye ve Yargıtay’a Can Atalay çağrısı