Şahan Gökbakar’dan ‘Kızılay’ paylaşımı: Sizden aldığım ürünler ikinci el çıktı…

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 1:46 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 1:46 pm

Oyuncu Şahan Gökbakar, AHBAP’a çadır satışıyla gündemde olan Kızılay‘a bu kez “Sizden aldığım ürünler ikinci el çıktı, nasıl iade edebilirim?” diye sordu.

Oyuncu Şahan Gökbakar, AHBAP’a çadır şatışıyla gündemde olan Kızılay’la ilgili paylaşımlarını sürdürüyor. Sosyal medya hesabından Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın fotoğrafıyla ironik bir paylaşımda daha bulunan Gökbakar “Sizden aldığım ürünler 2.el (kullanılmış) çıktı, nasıl iade edebilirim?” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, deprem bölgesine geç müdahale etmekle suçlanan kurumlardan Kızılay’ın depremin üçüncü günü Ahbap’a çadır sattığı iddiasını köşesine taşıdı.

Ağırel, iddiaları Kızılay’a şu şekilde sordu: “Kızılay 6 Şubat tarihinde ne kadar çadıra sahipti? Kaç çadır dağıttı? Ahbap adlı kuruluşa çadır sattı mı? Satış miktarı kaç adet ve tutar nedir? Başka kurumlara çadır satışı gerçekleşti mi? Kızılay hangi vakıf ve derneklere erzak yardımı yaptı? Miktarı ne kadardır?

Kızılay’ın açıklamasında bir meblağ belirtilmedi ancak Ahbap’tan çadırların hammadde bedelinin alındığı kabul edildi.

Kızılay’da skandal üstüne skandal! Gönderilen ikinci el eşyaları da satmışlar

Kızılay Başkanı Kerem Kınık 12 şirketten maaş alıyor!

AHBAP DOĞRULADI

Ahbap Derneği, dün Kızılay’ın depremin üçüncü günü derneğe çadır sattığı iddialarına ilişkin bir açıklama yayınladı. İddiaları doğrulayan dernek, “Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik” dedi.

Ahbap’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “6 Şubat 2023 günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve toplam on ili etkileyen deprem nedeniyle depremden zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyacını karşılayabilmek için tüm ülke seferber olmuş, Derneğimiz de tüm ülke çapında çadır üreten firmalar ile temasa geçmiştir. Ancak; depremin 10 ili etkilemesi ve yıkımın olağanüstü düzeyde olması nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır üreticilerinin mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetlerini karşılayamamıştır. O tarihte iletişime geçtiğimiz firmalarda hemen o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırlar yoktu. En erken 1 hafta içinde yetiştireceklerdi.

Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik. Çadırlar 2 bölgeden gelecekti. Erzincan’dan 1232 adet (8 tır) çadır öncelikle en yakın şehirler olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’a; Ankara’dan da 918 adet (8 tır) çadır Hatay’a gönderilmek üzere 10 Şubat’ta yüklendi ve aynı gece dağıtıldı.”

Haluk Levent de Ahbap’ın paylaşımını alıntılayarak, derneğin yaptığı her işlemin kanuni ve doğru olduğunu belirterek, “Kızılay yetkilileri bana ‘bu toplanan paralarla hammadde ve kumaş satın alınıp tekrar çadır üretilip vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılıyor’ dediler” ifadelerini kullandı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık sosyal medya hesabı üzerinden satışı doğrularken, işlemin ahlaki ve akılcı olduğunu savundu.

Kızılay’dan ‘bağışlanan kanlar satılıyor’ iddiasına yanıt!

Kızılay’da bir skandal daha! Milyonlar yasta başkan eğlencede