Şahan Gökbakar: Devlet yetkilisi rakamların eksik açıklandığını resmen söylüyor

Yayın tarihi: 20 Şubat 2023 Pazartesi 5:00 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2023 Pazartesi 5:49 pm

Şırnak Valisi Osman Bilgin’in “Durum açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü” açıklamasının ardından Oyuncu Şahan Gökbakar’dan tepki geldi. Gökbakar, “Bir devlet yetkilisi, rakamların eksik açıklandığını resmen söylüyor Böyle bir şey olur mu?” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla gerçekleşen 2 depremin ağır yıkımıyla resmi rakamlara göre 40 bin 689 kişi yaşamını yitirdi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vali Bilgin, durumun resmi açıklamalardan daha vahim olduğunu belirterek “Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü. Bazı illeri komple yıkıp yeniden iller yapacağız” dedi.

ŞAHAN GÖKBAKAR’DAN TEPKİ

Valinin açıklamalarının ardından Oyuncu Şahan Gökbakar’dan tepki geldi. Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Devletin valisi ağzıyla diyor ki ‘durum gördüğünüzden, bildiğinizden çok daha vahim, açıklanan rakamlardan 3,4 belki de 5 kat daha kötü.’ Yani bir devlet yetkilisi, rakamların eksik açıklandığını resmen söylüyor. Böyle bir şey olur mu? Bu nasıl bir yönetim yahu? Koptunuz iyice…”

Deprem bölgesinde görevlendirilen Vali Osman Bilgin’den itiraf gibi açıklama