Sağlıkçıların zam düzenlemesi geri çekildi

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 3:02 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 3:04 pm

Uzman hekim, diş hekimi ve pratisyen hekimlere yönelik gelen zam haberi diğer sağlık personellerinin eleştirilerine neden olmuş ve bir çok ilde eylemler yapılmıştı.Tepkilere neden olan o önerge Meclis’te geri çekildi. Söz konusu maddeler bugün yeniden görüşülecek.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunun tezkeresini okuttu.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ihdas edilen, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. maddeleri komisyona geri çekildi.

Komisyon bugün toplanarak söz konusu maddeleri yeniden görüşecek.

NE OLMUŞTU?

Meclis’te görüşülen torba yasaya ek bir madde koyarak pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira zam yapıldığı duyuruldu. Düzenlemenin kabul edilmesiyle pek çok sağlık çalışanı sosyal medya hesabından tepki gösterip verilen zammın sağlıkçıları ayrıştırdığını söyledi. Başta ebe ve hemşire gibi hekim olmayan sağlıkçılar zam dışı kaldıkları için düzenlemeyi eleştirdi.

Sağlıkçılara yapılan maaş düzenlemesi tepki çekti

Kılıçdaroğlu sağlıkçılara gidiyor