Sağlıkçılar maaş düzenlenmesine yönelik eylemlerine devam ediyor

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 12:34 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 1:29 pm

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın uzman hekimlere ve pratisyen hekimlere yapılan ücret açıklamasının ardından, zam uygulaması içerisine alınmayan sağlıkçılar büyük tepki göstererek eylem yaptı.

Bakan Koca’nın sağlık çalışanlarının tamamını kapsamayan ek gösterge ve maaş artışıyla ilgili duyurulara tepki göstermiş ve iş bırakma eylemi uygulayacaklarını duyurmuşlardı. Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına bağlı sağlık çalışanları, bugün itibarı ile iş bırakma eylemine başladı.

Sağlıkçıların sadece doktorlardan ibaret olmadığını belirten sağlıkçılar hastane önünde eylem gerçekleştirdi.

Ücret artışlarında sağlık personelinin yok sayıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi kararı alan sağlık emekçileri, vatandaşların acil durumlar haricinde hastanelere gitmemelerini istedi.

Sağlıkçılar, 12.30’da yapılacak basın açıklaması ardından İl Sağlık Müdürlüğü’ne yürüyeceklerini bildirdi.

SAĞLIKÇILARA İZİN VERİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü’ne giden sağlıkçılarını çevik kuvvet ekipleri karşıladı. Sloganlar eşliğinde beklemelerini sürdüren sağlıkçıların yürüyüşlerine ve açıklamalarına izin verilmedi. İl Sağlık Müdürlüğü önündeki gruba mikrofon uzatan basın ekiplerine açıklama yapmaya çalışan sağlıkçılara müdahale edildi.

Polis ekipleri, trafiği kapatmadan basın açıklamasına izin verileceği yönünde bir açıklama yaptı.

Sağlıkçılara yapılan maaş düzenlemesi tepki çekti