Sağlık emekçilerinden düşük zam protestosu

Yayın tarihi: 8 Ocak 2021 Cuma 8:55 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 9:22 pm

Memur maaşlarına yapılan düşük zammı protesto eden sağlık emekçileri oturma eylemi gerçekleştirdi. Bir sağlıkçının “Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi” dövizi ise eyleme damga vurdu.

Diyarbakır’da memur maaşlarına yapılan düşük zammı protesto eden sağlık emekçileri Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Düşük zamma tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, çalışma koşullarında ve ücretlerde acilen iyileştirme talep etti.

Sağlık emekçileri adına açıklamayı okuyan SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldık Ok Orak, neredeyse bir yıldır süren pandemi mücadelesinde en ön safta yer aldıklarına ve en zor şartlarda çalıştıklarına dikkat çekti.

“BİZİM KARNIMIZI ALKIŞLAR DOYURMUYOR”

Orak, “Pandemi döneminde bize verilen hiçbir vaat yerine getirilmedi. Memur maaş zammında da gördük ki biz memurlar ve sağlıkçılar yoksulluk sınırı altında yaşamaya devam edeceğiz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim karnımızı alkışlar ve ‘Sağlıkçılar çok yaşasın’ cümleleri doyurmuyor” dedi.

Sağlık emekçileri, yapılan açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirirken “Maaşımız terimizi kurutmaya yetmiyor”, “Yine unutulduk”, “Bedenim alkışla dinlenmiyor, alkışla aile geçindirilmiyor”, “Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi” pankartlarını taşıdı