Sağlık Bakanlığı’nın ambulans helikopter ihalesi iptal edildi!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 7:05 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2021 Cumartesi 7:05 pm

Sağlık Bakanlığı’nın, Türk Hava Kurumu’nun alt şirketi olan Gökçen Havacılık firmasıyla yaptığı sözleşme kapsamında 19 helikopterlik anlaşması mahkeme kararıyla tasfiye edildi.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Kıdık, Sağlık Bakanlığı’nın Gökçen Havacılık ile yaptığı 19 helikopter anlaşmasının, mahkeme kararıyla tasfiye edildiğini duyurdu.

Sözleşmenin fesih kararının, Gökçen Havacılık’ın tasfiye edilmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Afyon, Bursa, Çanakkale, Malatya ve Sivas’ta ambulans helikopter hizmeti verilemeyecek. Sağlık Bakanlığı, 2013’te Gökçen Havacılık ile 17 helikopterlik bir ambulans helikopteri sözleşmesi imzalamış ve 2018’te de sözleşme yenilenerek helikopter sayısı 19’e çıkarılmıştı.

AirportHaber’in aktardığına göre; bu kapsamda 3 yıldır süren anlaşma, 9 Eylül’de Ankara 7. İdare Mahkemesi’nin kararıyla feshedildi. Taraflar arasında yapılan görüşmelerde 12 bölgede ihale sonuna kadar hizmet verilmeye devam edileceği kaydedildi.

İhalenin iptaliyle birlikte Sağlık Bakanlığı’nın yeniden ihale sürecine başladığı ve 1 ay içinde yeni bir ihale yapılmasının planlandığı belirtildi. Ancak ihale sürecinin bundan çok daha uzun sürebileceği ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı Koca: Hiçbiri ‘keşke aşı olmasaydım’ demedi