Bakanlık Ethem Sancak’ın yeğeninin ithal ettiği tarihi geçmiş kan ürünlerini stokladığını doğruladı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2020 Çarşamba 3:15 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 10:41 am

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özgür Özel, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait şirketin Türkiye’ye miadı geçmek üzere olan kan ürünlerini ithal ederek piyasaya soktuğunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından doğrulandığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son kullanma tarihleri geçmek üzere olan ilaçların ithal edildiğinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da doğrulandığını söyledi.

Bakan Koca’nın ‘1 milyon kutu depoladık’ dediği ilaç nedir? ‘Tedavi etkileri bilinmiyor’

Özel, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’nin, Türkiye’ye bir yıldan az miadı olan kan ürünü sokulması yasakken, üç ay miadı kalmış kan ürünlerini ithal ettiğini ileri sürmüş ve Meclis bütçe görüşmelerinde Sancak’ın, ithal ettiği ilaçları yüzde bin 800 kârla eczanelere sattığı iddiasını da gündeme getirmişti.

Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Murat Sancak’a ait Maxicells AŞ’nin üç ay miadı kalmış kan ürünlerini ithal edip piyasa soktuğunu doğruladığını ifade etti. Maxicells AŞ’nin kan ürünü ithal eden 18 firmanın dışarıda bırakılarak ihaleyi aldığını belirten Özel şunları söyledi:

‘ADETA SANCAK AİLESİNE İKİNCİ TANK PALET FABRİKASI’

“2017’de Sağlık Bakanlığı, Kızılay ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokole dayanılarak, kan ürünü ithal eden hastanelere ve eczanelere ilaç ürünü satan firmalar çağrıldı ve daha önce görülmemiş bir ihale yöntemi benimsendi. Kan ürünü ithalatını yapan ve bu işi Türkiye’de en iyi bilen 7 firma olmak üzere sürece dahil edilen 18 firma dışarıda bırakıldı ve ihale Maxicells AŞ’ye bırakıldı. Bu şirkete Avrupa’daki tüm iletişim noktalarının bilgileri de dahil olmak üzere bu firmaların elindeki tüm bilgiler teslim edildi. Adeta Sancak ailesine ikinci bir tank palet fabrikası, birinciyi aratmayacak imtiyazlarla verildi.”