Sağlık Bakanı’ndan ‘sıcaklık’ uyarısı! “Dışarı çıkmayın”

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 6:17 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 6:17 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-10 derece üstünde seyrettiği bu günlerde ‘sıcak çarpmasına’ karşı uyarıda bulundu. Koca, “Sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz” dedi.

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, özellikle öğle saatlerinde aşırı sıcaklıklar nedeniyle bazı rahatsızlıklar yaşanabiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sıcak çarpmasına karşı yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanları, sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sıcak çarpmasının, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, “hipertermi” olarak da bilinen ciddi bir klinik durum olduğuna dikkati çekerek, “Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

İklim krizinde muhtemel senaryo: Yolda sıcaktan düşüp ölenler olabilir!