Sağlık Bakanı Koca’dan binlerce memuru ilgilendiren koronavirüs açıklaması

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 5:34 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 7:10 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs riski nedeniyle kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasıyla ilgili bir genelgenin Erdoğan tarafından bugün yayınlanabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis Sağlık Komisyonu’nda yaptığı açıklamada, “Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek, fakat henüz tespit edilmiş bir vaka yok” ifadelerini kullandı. Öte yandan Fahrettin Koca ”Türkiye’de koronavirüs vakası yok diyemem” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ihtimali artırdı: Türkiye’de Koronavirüs yok diyemem…

Koca, şunları kaydetmişti:

“Bilim Kurulu hızla bir rehber hazırladı. Rehber 15 Ocak’ta hazırlandı. 31 Aralık ilk vakaydı. Burada her gün güncellenen bilgiler, vaka tanımı, vaka yönetimi, kontolün nasıl olması gerektiği, hastanın şüpheli olma durumu bütün sağlık kuruluşları ve hekimlere standart oluşturulan rehber oluşturuldu.

Koronavirüs KKTC’ye sıçradı… 30 turist karantina altında, Bakanlar Kurulu acil toplanıyor

Havaalanlarında termal kameraları yerleştirdik. Giderek bütün illerde bu uygulamaya geçilmiş oldu. Termal kamera ne kadar gösterebilir diyebilirsiniz ama bilimin geldiği noktada termal kamera böyle bir durumda yapılması gereken ilk eylemlerden biridir. Bizim başladığımız dönemde birçok ülke bunu uygulamaya başlamamıştı.”

Ağlayarak yalvardı: Lütfen sokağa çıkmayın, gözümün önünde yüz kişi öldü