Koronavirüs KKTC’ye sıçradı… 30 turist karantina altında, Bakanlar Kurulu acil toplanıyor

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 9:54 am - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 12:22 pm

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini duyurdu. Bakan Pilli, Alman turistle birlikte gelen 30 turistin de karantina altına alındığını açıkladı. KKTC’de bugün, Bakanlar Kurulu konuyu görüşmek için acil toplanıyor. Öte yandan Kıbrıs Rum Kesimi’nin koronavirüs nedeniyle kuzey ile güney arasındaki geçişleri sağlayan 4 sınır kapısının kapatılması kararı sonrası sınırda önlem almaya çalışan Birleşmiş Milletler (BM) askerleri ile KKTC polisi arasında arbede yaşandı.

Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, Almanya’nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesinin özel servisle Gazimağusa’daki bir otele götürüldüğünü ifade etti.

Kafiledeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 65 yaşındaki kadın turistte koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Pilli, kafilenin bulunduğu Gazimağusa’daki otelin de karantinaya alındığını bildirdi.

Enfekte turistin genel sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Ağlayarak yalvardı: Lütfen sokağa çıkmayın, gözümün önünde yüz kişi öldü

BM ASKERLERİ İLE KKTC POLİSİ ARASINDA ARBEDE

Kıbrıs Rum Kesimi’nin koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kuzey ile güney arasındaki geçişleri sağlayan 4 sınır kapısının kapatılması kararı sonrasında gerginlik sürüyor. Sınırda önlem almaya çalışan Birleşmiş Milletler (BM) askerleri ile KKTC polisi arasında arbede yaşandı.

İTALYA’DA TÜM SPOR ETKİNLİKLERİ DURDURULDU

İtalya’da, Ulusal Olimpiyat Komitesinin kararıyla tüm spor etkinlikleri 3 Nisan’a kadar durduruldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iki haftayı aşkın süredir acil durum içinde olan İtalya’da, Ulusal Olimpiyat Komitesinin (CONI) kararıyla tüm spor etkinliklerinin 3 Nisan’a kadar durdurulduğu bildirildi.

İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesinin haberine göre, CONI Başkanı Giovanni Malago, spor federasyonları başkanlarıyla bugün Roma’da Kovid-19 gündemiyle olağanüstü toplantıda bir araya geldi.

Başkanların toplantısından İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) dahil tüm spor branşlarında, her düzeydeki etkinlikleri hafta sonu çıkarılan başbakanlık kararnamesinde belirtildiği üzere 3 Nisan’a kadar durdurma kararının çıktığı belirtildi.

CONI Başkanı Malago’nun toplantıdan çıkan bu kararı, Başbakan Giuseppe Conte ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora’ya da ilettiği kaydedildi.

Kovid-19 nedeniyle olağanüstü günler geçiren ülkede Başbakan Giuseppe Conte, dün virüsün yayıldığı kuzey bölgelere daha sıkı önlemler getiren yeni bir kararname açıklamıştı.

Buna göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş-çıkışların sıkı şekilde kontrol edildiği “kırmızı bölge” uygulaması, Milano’nun içinde bulunduğu Lombardiya ile Venedik’in de olduğu 14 kente genişletilmişti.

Söz konusu yerlerde her türlü toplu faaliyet ve eğitim-öğretim, 3 Nisan’a kadar askıya alınmış, Serie A maçlarının ise seyircisiz oynatılmasına izin verilmişti.

ÖLÜ SAYISI 463’E YÜKSELDİ

Ülkede şu ana kadar 9 bin 172 kişide koronavirüs tespit edilirken, ölü sayısı ise 463’e yükseldi.

AVRUPA MERKEZ BANKASI’NA DA SIÇRADI

Avrupa Merkez Bankası’nda (ECB) ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) yapılan yazılı açıklamada, bir personelde Covid-19 tespit edildiği, hastanın uygun olan tıbbi bakımı almaya başladığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kişiyle diğer 100 ECB çalışanının yakın mesafede çalıştığı, önlem olarak bu çalışanların da geçici olarak evden çalıştırılacağı bildirildi.

ECB’nin daha önce virüsün yayılmasına karşı iş seyahatlerini kısıtlama, evden çalışma seçeneklerini artırma, konferans ve toplantıları iptal etme veya başka bir tarihe erteleme gibi önlemler aldığı da hatırlatıldı.

Ayrıca ECB’nin, 3 bin 500 çalışanının çoğunluğunun evden çalışması için uzaktan çalışma sistemini dün başarıyla test ettiği ifade edildi.

Deutsche Bank’ın 150. yıl kutlamaları iptal edildi

Bu arada, Almanya’nın önemli bankalarından Deutsche Bank, Berlin’de düzenlenmesi planlanan 150. yıl kutlamalarını koronavirüs salgını nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

23-27 Mart’ta Berlin’de düzenlenecek ‘2020 Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı’ da salgın nedeniyle iptal edildi.