Sağlık Bakanı Koca açıkladı: O illerde vaka sayısında yüzde 100 artış yaşandı

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 10:12 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 10:12 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya’da koronavirüs vaka sayılarında yüzde 100 artış yaşandığını açıkladı.

Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile çevrim içi toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıyı sosyal medya hesabından duyurdu. Toplantıda illerdeki koronavirüs salgınının seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışlarının konuşulduğunu ifade eden Koca, bu illerdeki vaka seyrine de ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca, Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya’da iki hafta içinde koronavirüs vakalarında yüzde 100 artış görüldüğünü, Erzurum’da ise yüzde 50 artış yaşandığını belirtti.

Koca söz konusu paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile yaptığımız online toplantıda, salgının bu illerimizdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde durduk.

Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya’da iki haftada %100, Erzurum’da ise %50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor.”