Sağlık alanında yeni ve güçlü analizler sunacak

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 10:00 am - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 9:16 am

iOS 17, iPadOS 17 ve watchOS 10 zihin ve göz sağlığı için özellikler sunuyor. Üstelik şimdi Sağlık uygulaması iPad’e geliyor.

Yeni sağlık özellikleriyle kullanıcılar anlık duygularını ve günlük ruh hâllerini kaydedebiliyor, değerli analizlerden yararlanabiliyor, değerlendirmelere ve kaynaklara kolaylıkla erişebiliyor.

iPhone, iPad ve Apple Watch göz sağlığı için yeni özelliklere kavuşuyor. Kullanıcıların miyopi riskini azaltmaya yardımcı olacak sağlıklı alışkanlıklar edinmesine destek veriliyor. Şimdi iPad’e de gelen Sağlık uygulaması, kullanıcılara sağlık verilerini izlemeleri için yepyeni yollar sunuyor. Tüm bu yeni özellikler, mevcut sağlık özelliklerinde olduğu gibi bilimsel temellere dayanıyor ve gizliliği merkezine alıyor.

sağlık

Zihin Sağlığı

iOS 17 ve iPadOS 17’deki Sağlık uygulaması ve watchOS 10’daki Farkındalık uygulaması kullanıcıların ruh hâllerini yansıtmaları için etkili ve kullanışlı bir yol sunuyor. Kullanıcılar çok boyutlu ve ilgi çekici şekillerden yararlanarak Çok Keyifli ve Çok Keyifsiz arasında uzanan bir ölçekte o anki hislerine en uygun olan seçeneği işaretleyebiliyor.

Ardından duygularına en çok etki eden Seyahat veya Aile gibi çağrışımları seçebiliyor, hislerini Minnettar veya Endişeli gibi seçeneklerle tanımlayabiliyor.

sağlık

Sağlık uygulamasında kullanıcılar; çağrışımların veya uyku ya da egzersiz gibi yaşam tarzına dayalı faktörlerin ruh hâllerine nasıl katkıda bulunabileceğini değerli analizler aracılığıyla görebiliyor ve bu analizlerden yararlanarak genel sağlık durumlarını daha iyiye götürebiliyor.

Kullanıcıların ekstra desteğe ihtiyaç duyduğu anlar da olabiliyor. Yakın zamanda yapılan bir ankete göre ABD’de yetişkinlerin yüzde 30’undan fazlası anksiyete veya depresyon belirtileri yaşadığını belirtiyor.

Kliniklerde depresyon ve anksiyete değerlendirmeleri için sıklıkla kullanılan yöntemlere Sağlık uygulamasından da her zaman kolayca erişilebiliyor. Bu değerlendirmeler, kullanıcıların kendi risk seviyelerini belirleyip bölgelerindeki mevcut kaynaklarla iletişime geçmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca kullanıcılar doktorlarıyla paylaşmak için bir PDF dosyası hazırlayabiliyor.

sağlık

Göz Sağlığı

Aygıtlara veya kitaplara çok yakından bakmak da miyopi için belgelenmiş risk faktörleri arasında yer alıyor. Yeni Ekran Mesafesi özelliği, iPhone ve iPad’de Face ID’ye güç veren TrueDepth kameradan yararlanıyor.

Aygıtlar uzun süre boyunca 30 cm’den daha yakın mesafede tutulduğunda kullanıcılara aygıtları uzaklaştırması öneriliyor. Ekran Mesafesi özelliği genç kullanıcılara miyopi riskini azaltabilecek sağlıklı kullanım alışkanlıkları kazandırabiliyor ve yetişkinlere de dijital aygıt kullanımı nedeniyle yaşadıkları göz yorgunluğunu azaltma fırsatı veriyor.

sağlık

Sağlık Uygulaması

Kullanıcının sağlık ve fitness bilgilerini güvenli ve gizli bir merkezde toplayan Sağlık uygulaması, daha sağlıklı bir yaşam için anlamlı analizler sunuyor. iPadOS 17 ile iPad’e gelen Sağlık uygulaması kullanıcıların tek bakışta ayrıntılı bilgiler alabilmesi için tasarlandı. Kullanıcılar iPad, iPhone, Apple Watch ve uyumlu üçüncü taraf uygulamaları ve aygıtlarından gelen bilgileri tek bir yerden görebiliyor.

Kullanıcılar şimdi doğrudan iPad üzerinden ilaçlarını takip edebiliyor, Döngü İzleme özelliğinden yararlanabiliyor, anlık duygularını ve günlük ruh hâllerini kaydedebiliyor, birden fazla kurumdan aldıkları sağlık kayıtlarını görüntüleyebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyor. Kullanıcılar ayrıca Sağlık uygulamasında sakladıkları verileri Sağlık Paylaşma özelliğini kullanarak sevdikleriyle veya bakıcılarıyla paylaşabiliyor. iPad’de Sağlık uygulamasının tasarımı büyük ekrana uygun hale getirildi. Yeni bir görünüme kavuşan Favorilere ve ayrıntılı interaktif grafiklere yer verildi. Kullanıcılar sağlık verileri hakkında analizlere Eğilimler ve Öne Çıkanlar ile erişebiliyor, Split View gibi iPadOS özelliklerinden yararlanarak aynı anda hem sağlık verilerini görebiliyor hem de diğer uygulamalarda çalışabiliyor.

Sağlık ve fitness uygulaması geliştiricileri şimdi HealthKit’i iPad’de kullanabiliyor. HealthKit geliştiricilere kullanıcıların paylaşmayı seçtiği verileri kullanarak yenilikçi sağlık ve fitness deneyimleri yaratmaları için yeni fırsatlar sunuyor. Bunu yaparken de Sağlık uygulamasındaki sıkı gizlilik ve veri güvenliği protokollerinden ödün vermiyor.

sağlık

Gizlilik

Bir kullanıcının telefonu parola, Touch ID veya Face ID ile kilitli durumdayken, Tıbbi Kimlik kartına ekledikleri hariç, Sağlık uygulamasındaki tüm sağlık ve fitness verileri aygıt içinde şifreleniyor. iCloud’la eşzamanlanan tüm sağlık verileri hem aktarılırken hem de Apple sunucularında saklanırken şifrelemeye tabi tutuluyor. Üstelik watchOS, iOS ve iPadOS’in güncel bir sürümü4 iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğiyle ve parolayla kullanılıyorsa sağlık ve aktivite verileri Apple tarafından okunamayacak şekilde saklanıyor.

Sağlık uygulaması verileri, kullanıcının açık izni olmadan hiçbir üçüncü tarafla asla paylaşılmıyor. Kullanıcılar sağlık verilerini paylaşmayı seçerse Sağlık uygulaması kullanıcıların hangi veriyi kiminle paylaşacaklarını tüm ayrıntılarıyla kontrol etmelerini sağlıyor. Kullanıcılar verdikleri izinleri diledikleri zaman inceleyip yönetebiliyor.

Poco F5 inceleme: Hangisini almalıyım? Poco F5 mi, Poco F5 Pro mu?