Sağlam beden sağlam kafa

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 5:26 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 5:26 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Herkesçe malumdur ki, sağlam kafa ancak sağlam bedende bulunur. İşte bundan dolayıdır ki, yiyeceklerimize asgari ve azami ehemmiyeti ve dikkati göstermek lazım ve önemlidir. Bu öneme binaen işaret etmek isteriz ki, her şey her yerde yenmez, şunu kabul etmek gerekir ki her yiyeceğin yeneceği tabii yer vardır. Tabii yere aldırmadan tıka basa yemek zararlıdır.

Biz burada yer-mekan-yiyecek ilişkisini zamana göre ayarlayacak bir düzenleme yaptık. Şöyle ki, akşam yenmesi gereken, öğlen yenirse bu zararlıdır. Her yiyecek kendi tabii zamanında yenmelidir.

İşte buna göre, Atlas Okyanusu’nun ortasında bir ada vardır ki, dört bir yanı denizle çevrili olup ılıman iklime sahiptir. Ve bu adanın adı Entil’dir. Entil adası öğle yemekleri için ideal bir yerdir. Bilhassa dandinikle sterilize edilmiş köpek balığının lezzeti doyulmazdır. Ayrıca karabiber, kırmızı biber ve tuzla enterne edilmiş salata tavsiyedir.

Yemek sonrası dört takla atılması tavsiye edilir.

Büyük Okyanus’ta bir ada vardır. Dört bir yanı denizle çevrili bu adanın adı Pencili’dir.

Pencili akşam yemekleri için şayanı tavsiyedir. Demdemle sterilize edilmiş timsah dili kavun çekirdeğiyle birlikte akşam güneş battıktan 30 dakika sonra elle yenmesi tavsiye edilir. Ayrıca akasya ağacı yaprakları salata için idealdir.

Yemekten sonra iki takla atılması tavsiye edilir.

Kuzey Kutbu’nda işte size nefis, tadına doyulmaz bir öğlen yemeği. Kutbun doğu yakasında açılması düşünülen restoran şimdiden büyük bir heyecana sebep olmuştur. Restore edilmiş Kuzey Kutbu yosunlarının ateş üstünde kızartılması nefis bir öğle yemeğidir.

Yemekten sonra el-kol-bacak kültür fiziği şarttır.

Yine öğle yemeği, bu kere Güney Kutbu’nda Romalılardan kalma tarihi restoranda do-domo ideal öğle yemeğidir. Do-domo elle yenmelidir. Ayrıca tiril çorbası içmeden ayrılmayın.

Yemekten sonra bir kısa adım, iki uzun adım hareketi yapın.